Meer persoonlijke aandacht door omgebouwde wellness-ruimte bij ViVa! Zorggroep

De locatie Strammerzoom van ViVa! Zorggroep  heeft een badkamer omgebouwd tot wellness-ruimte. De badkamer was eerder in gebruik geraakt als berghok. Nu is er een goede douche, een kaptafel, zijn er extra dikke verwarmde handdoeken, badjassen en –slippers, lekkere luxe geurtjes en lotions.

Bewoners kunnen er op rustige momenten terecht voor verzorgende handelingen waar anders nauwelijks tijd voor is. Zoals uitgebreid de haren wassen, het inzetten van krulspelden of nagels lakken. Zeker voor bewoners met dementie is het een manier van ontspannen. Ook is er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Dat is ook prettig voor verzorgden: zo hebben zij meer quality time met bewoners. Doordat bewoners soms rustiger worden, levert het hen ook tijd op.

En het mooiste van alles: ‘Het hoeft niet veel te kosten alleen een beetje inzet’, aldus coördinator welzijn Angela Woestenburg. In onderstaande video legt ze uit hoe de transformatie tot stand is gekomen en hoe ze het hebben aangepakt.

Bekijk de video:

Waardigheid en trots op locatie

Bekijk ook wat de deelname van Strammerzoom aan Waardigheid en trots op locatie heeft opgeleverd:

Strammerzoom en nog meer locaties van ViVa! Zorggroep zijn deelnemers van het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots op locatie. Ook meedoen of meer informatie over het programma?

Geplaatst op: 18 juni 2019
Laatst gewijzigd op: 7 augustus 2019