Naar hoofdinhoud Naar footer

Lerende netwerken

Ben je benieuwd hoe collega’s in andere verpleeghuizen werken? Wil je regelmatig met hen sparren over dilemma’s of inspiratie opdoen? Of heb jij kennis en ervaring die andere verpleeghuizen verder kunnen helpen? Sluit je ook aan bij een lerend netwerk of start met hulp zelf een lerend netwerk! Lees hoe dit in zijn werk gaat en wat het oplevert.

In het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is opgenomen dat van zorgorganisaties verwacht wordt dat zij deelnemen aan een lerend netwerk samen met andere zorgorganisaties om kennis uit te wisselen en elkaar te kunnen consulteren.

Wat is een lerend netwerk?

Lerende netwerken zijn (online) bijeenkomsten waarin zorgprofessionals van verschillende organisaties samenkomen om kennis en ervaringen te delen over vragen of thema’s die ze tegenkomen in hun werk. Soms zijn de bijeenkomsten online of wordt er werkbezoek georganiseerd bij een van de deelnemende netwerken.

Wat doen we?

Je wisselt ervaringen uit, bespreekt dilemma’s en deelt kennis. Of staat stil bij jouw positie en rol in de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan handige documenten, links naar relevante informatie, tools en meer. Informatie die je direct kunt toepassen in je werk. Dat doe je tijdens de bijeenkomst, maar ook ervoor en erna. Je houdt contact via e-mail of in een whatsappgroep.

Wat levert het op?

Deelnemers van lerende netwerken ervaren frisse energie en plezier. Ze noemen veel voordelen, zoals:

  • een bredere kijk op zaken binnen het werk
  • inspiratie en nieuwe ideeën
  • zelfreflectie
  • tips die je direct kunt toepassen in het werk
  • een betere samenwerking
  • een goede band tussen deelnemers
  • een groter eigen netwerk

Voor wie?

Waardigheid en trots voor de toekomst biedt ondersteuning aan lerende netwerken over verschillende thema’s, denk aan VPT of welzijn, en voor allerlei functiegroepen, zoals kwaliteitsverpleegkundigen, teamcoaches of vrijwilligerscoördinatoren.

Hoe groot zijn de groepen? 

De meeste lerende netwerken hebben een vast aantal deelnemers. De groep kan in grootte variëren van 7 tot 28 deelnemers. Vilans-medewerkers of zorgprofessionals die bij een van de deelnemende organisaties werken ondersteunen de netwerken.

Hoe vaak?

De netwerken komen vier tot vijf keer per jaar bij elkaar op vastgestelde data. Daarnaast is er bij de meeste netwerken ieder jaar een landelijke kennis- en netwerksessie voor de deelnemers.

Lerend netwerk Kwaliteitsverpleegkundigen

Ben je kwaliteitsverpleegkundige en benieuwd hoe collega’s in andere verpleeghuizen of in de wijk werken? Wil je regelmatig sparren over dilemma’s, ervaringen uitwisselen of leren van collega’s? Of wil je bijvoorbeeld weten hoe je een systeem van medicatieveiligheid opzet? Dan is een lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen misschien iets voor jou.

Lees meer over het lerend netwerk Kwaliteitsverpleegkundigen

Lerend netwerk Reablement

Ouderen die zelf dingen blijven doen of weer gaan doen. Daar is reablement op gericht. Wil jij weten hoe andere zorgorganisaties reablement inzetten? En ben je benieuwd wat dit oplevert voor zorgmedewerkers en cliënten? Meld je dan aan voor het lerend netwerk Reablement.

Lees meer over het lerend netwerk Reablement

Interesse?

Wil je graag aansluiten bij een lerend netwerk of zelf een nieuw netwerk starten? Of heb je een vraag? Neem contact op met Susan Keunen, kennismanager bij Vilans.

Samen aan de slag met toekomstbestendige zorg

‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ helpt professionals, organisaties en netwerken bij deze opgave. We delen kennis en goede voorbeelden, stimuleren het samen leren tussen organisaties en ondersteunen bij het toepassen van bewezen innovaties. En we helpen leren en veranderen onderdeel te maken van de dagelijkse routine. Werken aan kwaliteit is een van de zes thema’s. Benieuwd naar de andere thema’s en het aanbod? Ga naar de programmapagina Waardigheid en trots voor de toekomst.