Naar hoofdinhoud Naar footer

Ons aanbod

Gepubliceerd op: 09-07-2024

Wil jij aan de slag met toekomstbestendige verpleegzorg? En leren en veranderen op thema’s als informele zorg, technologie, langdurende zorg, arbeidsmarkt en kwaliteit? Waardigheid en trots voor de toekomst helpt professionals en organisaties. Bekijk ons aanbod voor professionals en organisaties.

Versneller van de transitie naar toekomstbestendige zorg

Waardigheid en trots voor de toekomst is dé versneller van de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. We hebben een jarenlange ervaring met veranderen in de sector en weten hoe we goede voorbeelden daadwerkelijk moeten toepassen in de praktijk. 

Hoe we dit doen? Door het delen van kennis(dossiers), tools, wegwijzers en goede voorbeelden. We stimuleren het samen leren in lerende netwerken en LeerDoeDeeltrajecten. Ook ondersteunen we organisaties met maatwerk. Een intensief traject waarbij een ervaren coach ondersteuning biedt bij een implementatievraagstuk. 

Bijeenkomsten en webinars

Je vindt al onze bijeenkomsten, webinars, evenementen en congressen in de agenda.

Leergang

Een leergang is een samenhangende reeks van sessies over een bepaald thema die binnen een halfjaar wordt gegeven. Het bestaat uit een basismodule en een reeks verdiepende modules. Ideaal als je op zoek bent naar basiskennis of juist verdieping wilt.

Lerende netwerken

Lerende netwerken zijn (online) bijeenkomsten waarin zorgprofessionals uit verschillende organisaties samenkomen om kennis en ervaringen te delen over vragen of thema’s die ze tegenkomen in hun werk. Ideaal als je wilt sparren, dilemma’s en ervaringen wilt uitwisselen. 

LeerDoeDeeltraject

In een LeerDoeDeeltraject ga je samen met andere organisaties aan de slag met een vraagstuk over toekomstbestendige zorg binnen een thema. Je leert van andere organisaties en onze expert, gaat zelf aan de slag en deelt jouw ervaring weer met de andere deelnemers. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan opdrachten. 

Maatwerkondersteuning

Maatwerkondersteuning is een intensief traject van 1 tot 1,5 jaar waarbij een coach de organisatie ondersteunt bij een implementatievraag. Bijvoorbeeld: hoe organiseer je VPT in de wijk of hoe geef je structureel vorm aan de samenwerking met informele zorg. Op basis van een quickscan en een gesprek bekijken we welke ondersteuning het best past.

Voorlichtingsbijeenkomsten deelname Waardigheid en trots voor de toekomst

Wil je aan de slag met toekomstbestendige zorg, of je organisatie klaar maken voor de toekomst? Meld je dan aan voor een van de digitale voorlichtingsbijeenkomsten over het programma Waardigheid en trots voor de toekomst. In een uur tijd lichten we de belangrijkste aspecten van het programma toe en kun je vragen stellen.

Alle informatie over deelname aan het programma en de verschillende vormen van ondersteuning lees je in de folder over het ondersteuningsaanbod van Waardigheid en trots voor de toekomst. Download de folder onderaan deze pagina.

Downloads