E-zine Thuis in het verpleeghuis – ervaringen van bewoners en professionals

Het programma ‘Thuis in het Verpleeghuis’ heeft als doelstelling dat elke bewoner op elke locatie voldoende aandacht en goede zorg ontvangt. In het e-zine ‘Thuis in het verpleeghuis – De ervaringen van bewoners en de praktijk van professionals’ lees je verschillende verhalen van professionals uit de praktijk die hun inzet laten zien om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren voor de bewoners.

Minister Hugo de Jonge: ‘Daar wil ik graag mijn waardering voor uitspreken. Uit de verschillende verhalen blijkt dat we ondanks de uitdagingen op koers liggen om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Nederland naar een hoger plan te tillen. De veranderingen zijn inmiddels meetbaar en tastbaar: bewoners merken daadwerkelijk dat er meer tijd en aandacht aan hen wordt besteed.’

Kwaliteitsverbetering in de praktijk

In het e-zine lees je onder andere over Mijn Leefplan van Viattence, persoonsgerichte zorg in de praktijk bij de Rijgershoeve, de inzet van organisatiebuddies voor het behoud van medewerkers bij Vilente, de inzet van een regioverpleegkundige in de regio Midden-IJssel, hoe Sint Jozefklooster met ondersteuning van Waardigheid en trots op locatie werkt aan kwaliteitsverbetering en de inzet van de extra middelen voor zinvolle dagbesteding bij Omring.

Meer weten

Geplaatst op: 16 december 2019
Laatst gewijzigd op: 29 oktober 2021