Praktijk

Marc Willem de Witte (Stichting NiKo): ‘Pak de vrijheid die voortkomt uit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg’

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg geeft organisaties ruimte om zelf hun koers te bepalen. Stichting NiKo is er blij mee. De organisatie werkt al sinds 2014 aan het ‘lichter’ maken van de organisatie, met als toetssteen: ‘wat schiet de zorgvrager ermee op’

lees meer

Dagbesteding Archipel is helemaal afgestemd op wensen en behoeften van cliënten

Gevarieerde, eigentijdse dagbesteding volledig afgestemd op de individuele behoeften van mensen: dat is waar zorgorganisatie Archipel in de regio Eindhoven voor gekozen heeft.

lees meer

Mariëtte Ouwehand (Coloriet): ‘Wat helpt?!’

Door co-creatie zorgt Coloriet voor duurzame liefdevolle zorg met de mensen en middelen die er zijn. Waardigheid en trots themacoördinator Rolf Mous vroeg Mariëtte Ouwehand om werkende principes te delen.

lees meer

Verpleeghuisbewoner naar dagbesteding dankzij Leven zoals je wilt

Interview met projectleider Annelijn van der Slikke van Zonnehuisgroep Amstelland over deelname aan Leven zoals je wilt en de cliënt centraal stellen.

lees meer

Thuis bij Evean: belevingsgerichte zorg wetenschappelijk onderbouwd

Hilde Roele (coördinator Thuis bij Evean): ‘Het was een eyeopener voor medewerkers om te zien welke invloed hun eigen gedrag op het gedrag van de bewoners heeft.'

lees meer

Renate Kamphuis (Zorggroep Meander): ‘Het Kwaliteitskader is een impuls voor cliëntgerichte zorg’

Zorggroep Meander werkt binnen Waardigheid en trots aan “Samen thuis”, waarmee het een volgende stap wil zetten naar meer leefplezier voor bewoners en familie. Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg sluit hier heel goed op aan, stelt directeur Renate Kamphuis, omdat het verpleeghuizen ruimte geeft voor een eigen invulling van cliëntgerichte zorg.

lees meer

Dames The-blik: ‘De kleine dingen doen ertoe’

De ouderenzorg wordt vaak als een groot en complex probleemveld neergezet. Dat de kleine dingen ertoe doen wordt in de waan van de dag nogal eens uit het oog verloren. Lees de blog en ontdek hoe de dames The met zorgvisites met een ander oog kijken naar kwaliteit van verpleeghuizen.

lees meer

Merel van Maren (Stichting Humanitas): ‘Laten we gebruikmaken van elkaars kennis’

Merel van Maren (stafadviseur bij Stichting Humanitas) komt tijdens de Waardigheid en trots-congresdagen op 3 en 4 juli kennis halen én brengen.

lees meer

Sensire: van regels naar behoud van relaties

Sensire deelde tijdens de landelijke inspiratiebijeenkomst op 22 mei 2017 haar inzichten over radicale vernieuwing in verpleeghuiszorg. Zij bedenkt samen met bewoners, familie en dorp wat mogelijk is.

lees meer

Twinkelbus Maasduinen zorgt voor twinkelende ogen bij bewoners

De bestuurder, een chauffeur en 2 bewoners van Maasduinen vertellen in blogs en video's over hun ervaringen met de Twinkelbus.

lees meer