Praktijk

Afbeelding bij 'Connect Generations: Eenzaamheid ouderen bestrijden met woningnood studenten'

Connect Generations: Eenzaamheid ouderen bestrijden met woningnood studenten

19 augustus 2019 - Connect Generations brengt jong en oud samen. Meer dan honderd studenten wonen verspreid door heel Nederland in verschillende verpleeghuizen.

Afbeelding bij 'Lichte ondersteuning: net dat zetje goede kant op'

Lichte ondersteuning: net dat zetje goede kant op

15 augustus 2019 - Treant, locatie Holdert, wil meer vraaggericht werken in plaats van taakgericht. Om deze andere manier van werken te introduceren op de werkvloer, krijgen zij lichte ondersteuning vanuit Waardigheid en trots op locatie.

Afbeelding bij 'Maak kennis met: Anekdotes van Zuster Inge'

Maak kennis met: Anekdotes van Zuster Inge

13 augustus 2019 - Zuster Inge werkt ze in het verpleeghuis met mensen met dementie. Ze schrijft verhalen over haar ervaringen en vlogt ook via de naam: ‘Anekdotes van Zuster Inge. Binnenkort is Zuster Inge een keer in de maand met zo’n anekdote op de website en Facebookpagina van Waardigheid & Trots te volgen.

Afbeelding bij 'WZH Prinsenhof benut de talenten van zijn bewoners'

WZH Prinsenhof benut de talenten van zijn bewoners

8 augustus 2019 - Wat kun je doen om te zorgen dat bewoners zich meer thuis voelen? Hoe vergroot je hun gevoel van eigenwaarde, geef je invulling aan hun leven? In woonzorgcentrum Prinsenhof in Leidschendam, kijken de medewerkers wat een bewoner goed kan of graag doet.

Afbeelding bij 'Manon Schook: ‘Ik krijg de kans om mensen te leren kennen in hun puurste v..'

Manon Schook: ‘Ik krijg de kans om mensen te leren kennen in hun puurste vorm.’

7 augustus 2019 - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet dat er veel aandacht voor persoonsgerichte zorg is tijdens haar bezoeken. Ook bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) houden ze zich bezig met dit thema, verpleegkundige Manon Schook (31), deelt haar ervaring.

Afbeelding bij 'Samenwerking bij Carintreggeland: ‘We kunnen niet zonder elkaar’'

Samenwerking bij Carintreggeland: ‘We kunnen niet zonder elkaar’

1 augustus 2019 - Bij Carintreggeland werken zorg en ondersteuning goed samen. Huismeester Marion: 'De een kan echt niet zonder de ander, je hebt elkaar nodig.’

Afbeelding bij 'Marjan Kroon: ‘Maak mensen bewust van hun eigen leiderschap’'

Marjan Kroon: ‘Maak mensen bewust van hun eigen leiderschap’

31 juli 2019 - In deze zomeraflevering geeft Marjan Kroon, opleidingscoördinator van de ouderenzorgorganisatie Cardia in de regio Haaglanden, haar kijk op leiderschap.

Afbeelding bij 'Jackie van Beek, bestuurder ’t Dijkhuis: ‘Een MRSA-uitbraak is ingri..'

Jackie van Beek, bestuurder ’t Dijkhuis: ‘Een MRSA-uitbraak is ingrijpend voor bewoners en personeel’

29 juli 2019 - Bij een MRSA-uitbraak moeten direct alle procedures in werking gesteld worden. Zoals bij ’t Dijkhuis. Directeur-bestuurder Jackie van Beek: ‘We hebben met betrekking tot de procedures steeds afstemming met de specialist ouderengeneeskunde en de microbioloog gehad en overleg gevoerd met Hygiëne Consult Nederland.'

Afbeelding bij 'Weer verder dankzij lichte ondersteuning Waardigheid en trots op locatie'

Weer verder dankzij lichte ondersteuning Waardigheid en trots op locatie

24 juli 2019 - Het probleem is niet heel groot, maar een beetje hulp met het oplossen is welkom. Waardigheid en trots op locatie biedt daarom naast de plus-ondersteuning ook lichte ondersteuning bij verpleeghuizen.

Afbeelding bij 'Kwaliteitsverbetering in de ouderenzorg: 5 belangrijke lessen'

Kwaliteitsverbetering in de ouderenzorg: 5 belangrijke lessen

24 juli 2019 - Al veel organisaties, mede gestimuleerd door het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, zijn actief bezig met het verbeteren van de kwaliteit. Peter Tiebout (tranchemanager binnen Waardigheid en trots): 'Mijn ervaring is dat het verbeteren van de kwaliteit een ingrijpend verandertraject is dat een lange periode in beslag neemt.'