Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Praktijk

Meer durven, vragen stellen en familienet bij Zonnehuisgroep Amstelland

Blog Ellen van Bodegraven in nieuwsbrief Leven zoals je wilt van december 2017 over één jaar Leven zoals je wilt bij verpleeghuis Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen. Over durven en doen, vragen stellen en familienet.

lees meer

Publicatie: Communiceren met familie

De publicatie Communiceren met familie is een inspiratiedocument met voorbeelden en tools, die zorgprofessionals helpen beter te communiceren met familie.

lees meer

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH): Het digitaal cliëntportaal

In het praktijkvoorbeeld van WZH wordt beschreven hoe digitale communicatie met een cliëntportaal de betrokkenheid van de familie versterkt.

lees meer

Carinova: Thuisbezoek door verpleegkundigen

Carinova zet verpleegkundigen in om op huisbezoek te gaan bij kwetsbare ouderen. Deze thuisbezoeken maken de stap naar het verpleeghuis makkelijker voor de bewoner en familie.

lees meer

Frankelandgroep: Vroegtijdige wachtlijstbemiddeling

Bij de Frankelandgroep verloopt de gewenning in een verpleeghuis gemakkelijker door vroegtijdige wachtlijstbemiddeling (voor de verhuizing investeren in de relatie met de bewoner en mantelzorger).

lees meer

BrabantZorg: Partners in zorg en een Familiecoach

Een essentieel onderdeel van het project Samen Sterk van BrabantZorg is de inzet van de familiecoach: een vrijwilliger die korte tijd na de opname in een verpleeghuis in gesprek gaat met de familie.

lees meer

Cordaan: Zorg in de laatste levensfase

Cordaan voert vroegtijdig het gesprek met bewoners over de laatste levensfase. Vrijwilligers worden ingezet om aandacht en warmte te bieden voor bewoners en hun naaste(n). Het naderende overlijden van bewoners wordt gemakkelijker herkend, benoemd en besproken.

lees meer

Tineke Jager (teamleider, SVRZ): De agenda wordt steeds leger

'En dan komen de jaren dat de agenda steeds leger wordt. Activiteiten zijn te zwaar of te ver, vrienden en kennissen kunnen niet meer komen of zijn er niet meer.'

lees meer

Engelaer: ‘Transitie verpleegkundige beroepen vraagt om doordacht proces’

Milou Engelaer, Adviseur Twynstra Gudde Zorg: 'Er is een professionaliseringsslag gaande in het verpleegkundig beroep. Deze transitie vraagt om een doordacht proces'.

lees meer

Dames THe-blik: ‘Docenten als ‘schoonzusters’ mee met de Dames THe’

Vijf docenten/stagebegeleiders van ROC ’s Zorg en Welzijn zijn met de Dames THe mee geweest op zorgvisite. Lees over de ervaringen in een nieuwe blog.

lees meer