Waardigheid en trots in 2023 – Met welke kennis over goede verpleegzorg ga jij aan de slag?

Geplaatst op: 2 januari 2023
Laatst gewijzigd op: 25 mei 2023

Hopelijk wordt 2023 een jaar waarin corona nog meer op de achtergrond raakt en het jullie werk minder beïnvloedt. Zodat jullie je aandacht weer kunt richten op waar het om draait: liefdevolle zorg verlenen aan ouderen in verpleeghuizen. Door de huidige personeelskrapte is dat voor velen van jullie waarschijnlijk niet altijd even gemakkelijk. Wat kun je van Waardigheid en trots verwachten in het nieuwe jaar om jou te helpen goede verpleegzorg te bieden? Waar ga jij mee aan de slag?

Waardigheid en trots blijft jullie met toepasbare kennis op actuele  thema’s binnen de verpleegzorg ondersteunen. De afgelopen jaren hebben we veel tips en tools ontwikkeld, die je in je eigen werkpraktijk kunt gebruiken. Het zijn er best veel, dus we kunnen begrijpen dat het soms moeilijk kiezen is. Daarom delen we de komende periode op allerlei thema’s (denk aan werkplezier, technologie, methodisch werken, infectiepreventie etc.) onze aanbevelingen voor de beste tools die je kunt gebruiken.

Volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram en abonneer je op onze nieuwsbrief, dan mis je het niet!

SPOT ON: strategische personeelsplanning en technologie

We gaan ook door met de Spot on-weken rondom een specifiek thema: in januari richten we onze pijlen op ‘strategische personeelsplanning’ en in februari staat ‘technologie’ centraal. Natuurlijk organiseren we ook weer een congres begin juli én gaan de lerende netwerken gewoon door.

In 2023 ronden we wel het ondersteuningsdeel van Waardigheid en trots op locatie af. Meer dan 500 verpleeghuislocaties namen hieraan deel sinds de start in 2019. Deelnemers kregen zo inzicht of zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Zo nodig kregen zij ondersteuning op maat.

Werken aan toekomstbestendige verpleegzorg

Dit jaar start ook een nieuw programma van Waardigheid en trots. Een tipje van de sluier: het programma draait om de nieuwe norm die het ministerie van VWS stelt voor de toekomst van de ouderenzorg: zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan. Samen met jullie willen we werken aan toekomstbestendige verpleegzorg.

We gaan bestaande innovaties rond technologische, sociale en organisatorische vraagstukken vertalen in kennisproducten en handige tools. Samen leren en leren van elkaar zijn ook onderdeel van het programma, net als diverse vormen van ondersteuning. Vanaf eind januari zullen we jullie informeren over de opzet en de deelnamemogelijkheden van dit programma!

Meer weten