Naar hoofdinhoud Naar footer

Subsidie voor technologie in zorg en ondersteuning

Gepubliceerd op: 23-04-2024

Ben je een aanbieder van zorg of ondersteuning? En wil je met andere aanbieders en een inkoper samenwerken om met slimme zorgtechnologie zorg of ondersteuning te verbeteren? Dan is de STOZ mogelijk iets voor jou en je samenwerkingsverband.

De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) wil een extra impuls geven aan de inzet van digitale of hybride processen. Daardoor kunnen zorgbehoevenden langer thuis blijven wonen en worden zorg- en welzijnsmedewerkers ontlast. Deze regeling is de opvolger van de Stimuleringsregeling e-health Thuis.

Slimme zorgtechnologie stimuleren

Bij deze regeling gaat het om het toepassen van digitale of hybride processen:

  • zodat minder of hetzelfde aantal medewerkers meer mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag kunnen helpen;
  • die de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking;
  • die ervoor zorgen dat zorg- of ondersteuningsmedewerkers een betere kwaliteit van dienstverlening kunnen leveren met minder werkdruk en meer voldoening.

Hoogte subsidie en start

Vanaf 14 mei kun je gebruik maken van de STOZ. Met deze regeling kun je tot € 25.000 subsidie krijgen wanneer je in de beginfase zit en tot € 750.000 voor het evalueren en opschalen van een bestaand idee.

Informatiebijeenkomst STOZ

Wil je meer weten? Op donderdag 25 april en woensdag 8 mei van 9.30-11.00 uur zijn er online startbijeenkomsten. Vanaf 14 mei kun je je aanvraag voor een subsidie indienen.

Deel deze pagina via: