Naar hoofdinhoud Naar footer

Dag van het werkplezier in de zorg

Gepubliceerd op: 29-01-2024

Op 30 januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg. Op deze dag besteden zorgorganisaties extra aandacht aan het werkplezier van medewerkers. Belangrijk, want iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven. Laat je inspireren. Stuur jouw collega’s een waarderingskaartje, beluister de podcast over werkplezier of bekijk ons kennisdossier Werken met plezier.

Ga jij fluitend naar je werk?

Een medewerker die gezien en gehoord wordt en ruimte krijgt om iets te betekenen voor de bewoners, gaat fluitend naar het werk en houdt het langer vol! Maar hoe zorg je dat er in jouw organisatie ook in de dagelijkse praktijk genoeg ‘aandachtsmomenten’ zijn?

Waardering van collega’s

Een compliment van een collega en een goede samenwerking in het team zijn van belang om werkplezier en werkgeluk te ervaren. Waardigheid en trots heeft digitale waarderingskaarten ontwikkeld, zodat jij een leuke (digitale) kaart naar je collega kan sturen om je waardering te uiten. Kijk op: Stuur een digitale waarderingskaart.

Podcast-serie Werken met plezier

Om erachter te komen welke factoren bijdragen aan het ervaren van werkplezier en werkgeluk in de zorg maakt Waardigheid en trots een podcastserie waarin we spreken met inspirerende mensen uit de verpleeghuiszorg.

Passie voor je vak

Ook het Waardigheid en trots-congres 2022 stond in teken van werkgeluk. Keynote-spreker Tommie Niessen, bekend van Tommie in de zorg, sprak gepassioneerd over zijn passie voor het vak en het ‘lokken’ van nieuwe zorgmedewerkers. ‘We hoeven echt niet allemaal een boek te schrijven of filmpjes te maken. Begin maar eens met enthousiast over je vak vertellen op verjaardagen. Laten we uitdragen hoe trots we op ons vak zijn. Zo inspireren we anderen om ook voor de zorg te kiezen.’ Lees meer. Of bekijk hieronder de video-opname van het optreden van Tommie Niessen:

YouTube video thumbnail

Meer weten?

Deel deze pagina via: