Waardigheid en trots op locatie

Afbeelding bij Waardigheid en trots op locatie

Al meer dan 200 verpleeghuislocaties hebben zich aangemeld voor Waardigheid en trots op locatie. Dit ondersteuningsprogramma startte in januari 2019. Deelnemende locaties krijgen inzicht in de mate waarin zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Afhankelijk van ontwikkelpunten krijgen zij ondersteuning op maat. Wil jij ook kosteloos ondersteuning bij de implementatie van het kwaliteitskader? Meld je dan aan voor Waardigheid en trots op locatie.

Uitgelicht

Afbeelding bij 'Middagsymposia in de regio – Waardigheid en trots op locatie'

Middagsymposia in de regio – Waardigheid en trots op locatie

9 apr - Waardigheid en trots op locatie komt naar je toe! Drie verpleeghuisorganisaties in verschillende regio’s openen hun deuren voor het middagsymposium van het programma Waardigheid en trots op locatie.

Programma Waardigheid en trots op locatie

Het programma Waardigheid en trots op locatie is bedoeld voor locaties van zorgaanbieders voor verpleeghuiszorg. Ook PGB-aanbieders die verpleeghuiszorg leveren, kunnen deelnemen.

Het programma start met de Scan Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Hiermee krijg je inzicht in hoeverre jouw locatie voldoet aan de kwaliteit zoals aangegeven in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit levert een beeld op van sterke punten en ontwikkelpunten. Voor ontwikkelpunten die uit de scan voortkomen is ondersteuning op maat vanuit het programma mogelijk. Dit kan ondersteuning zijn in de vorm van expertsessies, coaching, inzet van netwerken of het aanreiken van tools en instrumenten om de kwaliteit te verbeteren.

Gedurende het programma herhaal je jaarlijks de scan en monitor je halfjaarlijks de vooruitgang middels een light scan. Zo zie je of jouw eigen aanpak of de aangeboden ondersteuning helpt bij het voldoen aan het kwaliteitskader.

Deelnemer Land van Horne: ‘Dankzij de scan hebben we nieuwe inzichten gekregen. Bijvoorbeeld over onze personeelssamenstelling. Daar kunnen we echt wat mee.’

Doe je ook mee? De belangrijkste redenen op een rij:

 • Je weet waar je staat.
  Jouw locatie (en daarmee jouw organisatie) krijgt inzicht in de mate waarin ze voldoet aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.
 • Input voor kwaliteitsplan en -verslag.
  Met de opbrengsten heb je bruikbare informatie voor jouw kwaliteitsplan en voor de leer- en verbeterparagraaf van het kwaliteitsverslag.
 • Ondersteuning bij implementatie Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.
  Je ontvangt passende ondersteuning die aansluit op de behoefte van de locatie(s) bij het implementeren van het kwaliteitskader.
 • Je faciliteert het gesprek over kwaliteit binnen jouw organisatie.
  Daarmee ontstaan er nieuwe inzichten om direct mee aan de slag te gaan.
 • Kennis delen en leren.
  Je werkt samen met vertegenwoordigers van andere verpleeghuizen aan vraagstukken en bouwt daarmee één of meerdere lerende netwerken op.
 • Deelname is kosteloos.
  Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar deelname is niet vrijblijvend. Gedurende het programma herhaal je jaarlijks de scan en monitor je halfjaarlijks de vooruitgang.

Meer informatie

Stel je vraag aan een deelnemer

Wil je meer weten over het programma? Neem dan gerust contact op met een van onderstaande deelnemers.

Zorggroep Ena

Kleine zorgaanbieder met drie locaties. Contactpersoon: Carry Putman, beleidsadviseur. E-mailadres: c.putman@zorggroepena.nl

Stichting Land van Horne

Grote zorgaanbieder met achttien locaties. Contactpersoon: Yvonne Smolenaers, teamleider Hushoven, kleinschalig wonen.
iam.smolenaers@landvanhorne.nl

Actueel

Afbeelding bij 'Hugo de Jonge: 'Waardigheid en trots op locatie leert je waar het nog beter kan...'

Hugo de Jonge: ‘Waardigheid en trots op locatie leert je waar het nog beter kan.’

16 apr - Al meer dan 200 verpleeghuislocaties hebben zich aangemeld voor Waardigheid en trots op locatie. Minister Hugo de Jonge: ‘Waardigheid en trots op locatie leert je in de spiegel te kijken en onder ogen te zien waar het echt nog beter kan.’

Afbeelding bij 'Middagsymposia in de regio – Waardigheid en trots op locatie'

Middagsymposia in de regio – Waardigheid en trots op locatie

9 apr - Waardigheid en trots op locatie komt naar je toe! Drie verpleeghuisorganisaties in verschillende regio’s openen hun deuren voor het middagsymposium van het programma Waardigheid en trots op locatie.

Afbeelding bij 'Hoe ervaar jij het werken in het verpleeghuis? Geef je mening en meld je aan voo..'

Hoe ervaar jij het werken in het verpleeghuis? Geef je mening en meld je aan voor een groepsgesprek

19 feb - Wat heb jij nodig om je werk beter te doen voor bewoners? Laat het ons weten door mee te doen aan een groepsgesprek over de praktijk van het werken in een verpleeghuis.

Lees meer

Thema’s

Met Waardigheid en trots op locatie meet je hoe jouw organisatie staat ten opzichte van het kwaliteitskader. Klik op één van de acht thema’s om naar de themapagina te gaan.