Zorggroep Elde Maasduinen gaat geluksniveau bewoners en medewerkers oppeppen

Geplaatst op: 20 augustus 2019
Laatst gewijzigd op: 27 augustus 2019

Met ondersteuning van ‘geluksdeskundigen’ van de Erasmus Universiteit gaat Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) inzetten op meer leefgeluk voor cliënten en meer werkgeluk voor medewerkers.  Per 1 oktober start daarvoor een speciale ‘Chief Happiness Officier’.

Jan Kees Metz, directeur verpleegzorg van ZGEM, geeft voorbeelden uit het actieplan dat is opgesteld als het gaat om werkgeluk. ‘Werkteams krijgen meer eigen verantwoordelijkheid en mogen zelf hun eigen roosters samenstellen, er komen meer kansen voor scholing en sporten wordt gepromoot. En er is hulp bij het stoppen met roken en bij het omgaan met de overgang.’

Ook is er een leefpleziercoach aangesteld die de locaties ondersteunt in het realiseren van meer leefgeluk bij de bewoners. Kwaliteitsverpleegkundige Denise Jongbloed weet wel wat bewoners gelukkig maakt:  “Ertoe doen, dat is zo belangrijk. Je wilt deel blijven uitmaken van de samenleving. Wij hebben hier in De Vossenberg een cliënt … die zat niet goed in zijn vel. Die hebben we taken gegeven. Hij bezorgt de krant hier in huis, gaat mensen ophalen, hij brengt pakketjes rond.”

Cliëntondersteuners

De eerste zestig cliëntondersteuners zijn vorig jaar al aangenomen dankzij de extra gelden voor personeel. Die cliëntondersteuners zijn er primair om bewoners blij te maken, en dus niet voor de zorgtaken. Zij bieden bewoners persoonlijke aandacht, samen wandelen, een tochtje op de duofiets, voorlezen, een spelletje doen, helpen bij het eten of gewoon een luisterend oor.

Bron: Bd.nl

Meer weten