Vilans maakt Europese vergelijking coronamaatregelen

Geplaatst op: 30 november 2020
Laatst gewijzigd op: 15 maart 2021

Vilans heeft van acht Europese landen de overheidsmaatregelen gericht op de verspreiding van het coronavirus en de gevolgen voor de langdurige zorg in kaart gebracht. Doel hiervan is lering te trekken uit de getroffen coronamaatregelen.

Het (chronologische) overzicht aan maatregelen toont hoe België (in het bijzonder Vlaanderen), Denemarken, Duitsland (in het bijzonder Noordrijn-Westfalen), Frankrijk, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk (in het bijzonder Engeland), Zweden en Nederland sinds maart 2020 geopereerd hebben. Hoe gingen deze landen bijvoorbeeld om met bezoekregelingen, testbeleid, persoonlijke beschermingsmiddelen, compenserende maatregelen voor organisaties en met monitoring van geïnfecteerde en overleden cliënten?

Tijdslijn maatregelen

De tijdslijn, gemaakt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, toont per land en per maand de voortgang rond twee thema’s: visitor guidelines en test-policies. Het gaat over de periode maart tot en met juli 2020. De tijdslijn is zowel horizontaal als verticaal te lezen. Horizontaal leest u de vorderingen per maand voor de acht landen. Verticaal leest u de vorderingen per land per maand.

Meer weten