Vilans maakt Europese vergelijking coronamaatregelen

Geplaatst op: 30 november 2020
Laatst gewijzigd op: 1 december 2020

Vilans heeft opnieuw een vergelijking opgesteld van de coronamaatregelen van een aantal Europese landen en de gevolgen voor de langdurige zorg. Uit de tweede internationale vergelijking blijkt dat in alle landen de verpleeghuizen niet voor een tweede keer volledig op slot gaan. Ook blijkt dat alle landen zorgen hebben over de beschikbaarheid van voldoende zorgpersoneel. In de eerste vergelijking is gekeken hoe de landen om zijn gegaan met bezoekregelingen, testbeleid, persoonlijke beschermingsmiddelen, compenserende maatregelen voor organisaties en met monitoring van geïnfecteerde en overleden cliënten.

Tweede tijdlijn Europese coronamaatregelen

De tweede tijdlijn toont een (chronologisch) overzicht aan maatregelen van hoe België (in het bijzonder Vlaanderen), Denemarken, Duitsland (in het bijzonder Noordrijn-Westfalen), Frankrijk, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk (in het bijzonder Engeland), Zweden en Nederland van maart tot eind oktober 2020 geopereerd hebben.

Eerste tijdlijn Europese coronamaatregelen

De eerste tijdlijn toont een (chronologisch) overzicht aan maatregelen van hoe bovengenoemde landen van maart tot eind augustus 2020 geopereerd hebben.

Meer weten