Naar hoofdinhoud Naar footer

Elkaar inspireren in een lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen

Ben je kwaliteitsverpleegkundige en benieuwd hoe collega’s in andere verpleeghuizen of in de wijk werken? Wil je regelmatig sparren over dilemma’s, ervaringen uitwisselen of leren van collega’s? Of wil je bijvoorbeeld weten hoe je een systeem van medicatieveiligheid opzet? Dan is een lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen misschien iets voor jou.

Wat is een lerend netwerk?

Lerende netwerken zijn (online) bijeenkomsten waarin kwaliteitsverpleegkundigen van verschillende organisaties samenkomen om kennis en ervaringen te delen over vragen of thema’s die ze tegenkomen in hun werk. Soms zijn de bijeenkomsten online of wordt er werkbezoek georganiseerd bij een van de deelnemende netwerken. Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt nu 9 netwerken door heel Nederland vanuit het thema Werken aan kwaliteit.

Wat doen we?

Je wisselt ervaringen uit, bespreekt dilemma’s en deelt kennis. Of staat stil bij jouw positie en rol in de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan handige documenten, links naar relevante informatie, tools en meer. Informatie die je direct kan toepassen in je werk. Dat doe je tijdens de bijeenkomst, maar ook ervoor en erna. Je houdt contact via e-mail of een whatsappgroep.

Wat levert het op?

Deelnemers van lerende netwerken ervaren frisse energie en plezier. Ze noemen veel voordelen, zoals:

  • een bredere kijk op zaken binnen het werk
  • inspiratie en nieuwe ideeën
  • zelfreflectie
  • tips die je direct kunt toepassen in het werk
  • een betere samenwerking
  • een goede band tussen deelnemers
  • een groter eigen netwerk

Lees over de ervaringen van kwaliteitsverpleegkundigen Paula van Oostrom (QuaRijn) en Astrid van Aalst (Hilverzorg) in het interview Met elkaar kom je verder.

Voor wie?

Dit lerend netwerk is geschikt voor kwaliteitsverpleegkundigen in de verpleegzorg, wlz-zorg intramuraal of in de thuissituatie (VPT/MPT).

Hoe groot is de groep? 

De meeste lerende netwerken hebben een vast aantal deelnemers. De groepsgrootte varieert van 7 tot 28 deelnemers. De netwerken worden ondersteund door Vilans-medewerkers of een kwaliteitsverpleegkundige die bij een van de deelnemende organisaties werkt.

Hoe vaak?

De netwerken komen vier tot vijf keer per jaar bij elkaar volgens een vastgestelde jaarplanning. Ook is er ieder jaar een landelijke kennis- en netwerksessie voor kwaliteitsverpleegkundigen van de lerende netwerken. 

Ondersteuning aan lerende netwerken

Waardigheid en trots voor de toekomst biedt ook ondersteuning aan lerende netwerken met andere thema’s, denk aan VPT of welzijn, en voor andere functiegroepen, zoals teamcoaches of vrijwilligerscoördinatoren.

Interesse?

Wil je graag aansluiten bij een lerend netwerk of zelf een nieuw netwerk starten? Of heb je een vraag? Neem contact op met Susan Keunen, kennismanager bij Vilans.

Samen aan de slag met toekomstbestendige zorg

‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ helpt professionals, organisaties en netwerken bij deze opgave. We delen kennis en goede voorbeelden, stimuleren het samen leren tussen organisaties en ondersteunen bij het toepassen van bewezen innovaties. En we helpen leren en veranderen onderdeel te maken van de dagelijkse routine. Werken aan kwaliteit is een van de zes thema’s. Benieuwd naar de andere thema’s en het aanbod? Ga naar de programmapagina Waardigheid en trots voor de toekomst.

Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@waardigheidentrots.nl

Meer lezen