Naar hoofdinhoud Naar footer

Elkaar inspireren in een lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen

Gepubliceerd op: 11-10-2023

Ben je kwaliteitsverpleegkundige en benieuwd hoe collega’s in andere verpleeghuizen of in de wijk werken? Wil je regelmatig sparren over dilemma’s, ervaringen uitwisselen of leren van collega’s? Of wil je bijvoorbeeld weten hoe je een systeem van medicatieveiligheid opzet? Dan is een lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen misschien iets voor jou.

Wat is een lerend netwerk?

Lerende netwerken zijn (online) bijeenkomsten waarin zorgmedewerkers van verschillende organisaties samenkomen om kennis en ervaringen te delen over vragen of thema’s die ze tegenkomen in hun werk. Lees meer in Lerende netwerken.

Wat doen we?

Je wisselt ervaringen uit, bespreekt dilemma’s en deelt kennis. Of staat stil bij jouw positie en rol in de organisatie.

Lees over de ervaringen van kwaliteitsverpleegkundigen Paula van Oostrom (QuaRijn) en Astrid van Aalst (Hilverzorg) in het interview Met elkaar kom je verder.

Voor wie?

Dit lerend netwerk is geschikt voor kwaliteitsverpleegkundigen in de verpleegzorg, wlz-zorg intramuraal of in de thuissituatie (VPT/MPT).

Hoe groot is de groep? 

De meeste lerende netwerken hebben een vast aantal deelnemers. De groepsgrootte varieert van 7 tot 28 deelnemers. De netwerken worden ondersteund door Vilans-medewerkers of een kwaliteitsverpleegkundige die bij een van de deelnemende organisaties werkt.

Hoe vaak?

De netwerken komen vier tot vijf keer per jaar bij elkaar volgens een vastgestelde jaarplanning. Ook is er ieder jaar een landelijke kennis- en netwerksessie voor kwaliteitsverpleegkundigen van de lerende netwerken.

Interesse?

Wil je graag aansluiten bij een lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen of zelf een nieuw netwerk starten? Of heb je een vraag? Neem contact op met Susan Keunen, kennismanager bij Vilans.

Samen aan de slag met toekomstbestendige zorg

‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ helpt professionals, organisaties en netwerken bij deze opgave. We delen kennis en goede voorbeelden, stimuleren het samen leren tussen organisaties en ondersteunen bij het toepassen van bewezen innovaties. En we helpen leren en veranderen onderdeel te maken van de dagelijkse routine. Werken aan kwaliteit is een van de zes thema’s. Benieuwd naar de andere thema’s en het aanbod? Ga naar de programmapagina Waardigheid en trots voor de toekomst.

Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@waardigheidentrots.nl

Meer lezen