Naar hoofdinhoud Naar footer

Kwaliteit: Infographic beleidscyclus

Gepubliceerd op: 22-01-2021

Laatst bijgewerkt op: 08-12-2022

Bekijk de infographic over de beleidscyclus en maak deze geschikt voor jouw organisatie. Het beeld is onderverdeeld in locatie team, cliënt Wlz/Mlv en zorg- en behandelteam. Per onderdeel zie je de soorten overleg en de instrumenten en metingen.

Inspiratiebox methodisch werken

Dit voorbeeld is onderdeel van de inspiratiebox methodisch werken. In deze inspiratiebox vind je voorbeelden en instrumenten die helpen cyclisch en systematisch te werken volgens de Plan, Do, Check en Act-cyclus (PDCA). We laten zien hoe andere zorgaanbieders van verpleeghuiszorg methodisch werken op verschillende niveaus en dit in verschillende processen doorgevoerd hebben. Alle voorbeelden zijn beschreven volgens het onderstaande format.

Let op! De voorbeelden uit de inspiratiebox methodisch werken moet je wel op maat maken voor je eigen werksetting. Neem deze dan ook niet zomaar over. Maak altijd een kritische overweging en zoek gericht naar: welk probleem speelt bij ons? Waar wil ik antwoord op hebben?

Infographic beleidscyclus

Waarom?

Deze infographic over de beleidscyclus raadpleeg je als je een visualisering wil van de beleidscyclus. Je ziet de Plan Do Check Act (PDCA) op verschillende niveaus en hoe zij met elkaar in verband staan. Aan de hand van de infographic breng je jouw beleidscyclus in één oogopslag inzichtelijk.

Aan de slag met de infographic

Bekijk de infographic over de beleidscyclus. Je ziet drie onderdelen: locatie team, cliënt Wlz/Mlv en zorg- en behandelteam. Per onderdeel zie je de soorten overleg en de instrumenten en metingen.

Welk niveau?

Deze infographic geeft informatie op locatie- en organisatieniveau en gaat over de PDCA kwaliteitscyclus.

Resultaat

Wat levert het op?

Aan de hand van de infographic breng je jouw beleidscyclus in één oogopslag inzichtelijk.

Door wie te gebruiken?

  • kwaliteitsmedewerkers
  • management

Maak gebruik van de tool

Hoe te gebruiken?

  • De infographic dient ter inspiratie en mag je zelf inhoudelijk aanpassen naar jouw eigen situatie.

Meer weten

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Taal

Nederlands