400 zonnepanelen op dak Reinaldahuis

Geplaatst op: 21 februari 2020
Laatst gewijzigd op: 21 februari 2020

Zorggroep Reinalda is in het kader van de ‘Green Deal Zorg 2.0’ bezig met de verduurzaming van de organisatie. Onlangs zijn de 400 zonnepanelen op het dak van het Reinaldahuis in Haarlem in gebruik genomen, waarmee Zorggroep Reinalda een deel van haar energie zelf kan opwekken.

Milieuthermometer Zorg

Ook heeft Zorggroep Reinalda aan de hand van de Milieuthermometer Zorg haar bedrijfsvoering volledig geïnventariseerd en geanalyseerd op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na de audit heeft Milieu Platform Zorg (MPZ) besloten Zorggroep Reinalda het bronzen certificaat te geven. Henriëtte Egter van Wissekerke, Cluster- en programmamanager: ‘Daar zijn we heel blij mee, want het laat zien dat wij met elkaar milieubewust werken binnen onze organisatie’.

Naast het installeren van de zonnepanelen heeft Zorggroep Reinalda bijvoorbeeld de Beautiful Cup geïntroduceerd. Dit is een duurzame kartonnen beker als vervanger van de plastic bekertjes. Hiermee ondersteunt Zorggroep Reinalda ook Stichting Rain Forest Projects die bomen herplant in het regenwoud in Sumatra en Tanzania.

Green Deal Zorg 2.0

Zorggroep Reinalda is één van de ondertekenaars van de Green Deal Zorg 2.0 waarbij brancheorganisaties, zorgverenigingen en het ministerie van VWS nauw samen werken aan:

  • 49% CO2 reductie in 2030
  • Circulaire bedrijfsvoering
  • Medicijnresten uit afvalwater
  • Gezond makende leefomgeving en milieu.

Bron: Zorggroep Reinalda

Meer weten