Wereld Alzheimer Dag 2021

Geplaatst op: 13 september 2021
Laatst gewijzigd op: 22 oktober 2021

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘De vele gezichten van dementie’. Alzheimer Nederland gaat weer mooie activiteiten organiseren om samen van te genieten én om meer aandacht aan dementie te geven.

Rondom de Wereld Alzheimer Dag worden in verschillende regio’s in Nederland mooie (online) activiteiten georganiseerd. Zoals: theatervoorstellingen, symposia, exposities en concerten. Bekijk alle activiteiten die georganiseerd worden.

Bezoek bijvoorbeeld één van deze activiteiten

Een verzorgde treinreis vanaf station Simpelveld

Een treinreis door het Limburgse Heuvelland voor mensen met dementie en hun naaste of begeleider, vrijwilligers en professionals. Ontvangst met koffie en vlaai en afsluiting met een lunch.

Creatieve workshop in Bunnik rond het thema ‘De vele gezichten van dementie’

Onder begeleiding van schrijver Mariola Dirkzwager en schilder Rijk Roor kunnen deelnemers met verschillende werkvormen aan de slag om dit thema om te zetten in creativiteit.

Rondleiding Horen Zien en Ruiken in Natuurtuin t Loo

De vrijwilligers van de Natuurtuin geven een rondleiding/ wandeling van circa een uur met als thema: Horen, Zien en Ruiken. Al wandelend kan je genieten van alle moois in deze oase van rust. De wandeling wordt in het bijzonder georganiseerd voor inwoners met dementie en/of hun partner/mantelzorger.

Alzheimer Café’s

In vele regio’s worden tijdens op de Wereld Alzheimer Dag Alzheimer café’s georganiseerd. Tijdens deze informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kunnen je ideeën en ervaringen uitwisselen. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek en verrassende ontmoetingen.

Draag een Vergeet-mij-nietje op Wereld Alzheimer Dag

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen. Deel jouw foto met Vergeet-mij-niet speldje, sleutelhanger of een van de zilveren hangertjes via social media, met daarbij: #samenopWAD. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten! Bestel een vergeet-mij-nietje.

Bron: Alzheimer Nederland

Meer weten