Doen! Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 4 december 2018
Laatst gewijzigd op: 19 september 2019

Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg. Dat is veel meer dan een gewone stage. Het is een plek waar medewerkers en studenten samen leren, werken, onderzoeken en innoveren. Klinkt dat haast te mooi om waar te zijn? Toch gebeurt het al volop in LIN (leer- en innovatienetwerken) en ZIC (zorginnovatiecentra).

In samenwerking met hogeschool Inholland, Zonnehuisgroep Amstelland (LIN) en De Wever (ZIC) hebben we het e-magazine ‘Doen! Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg’ ontwikkeld. Om te laten zien hoe studenten en medewerkers van elkaar kunnen leren, om zo de beste zorg aan de bewoners te geven. Doen! biedt ook inspiratie voor andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen, om ook aan de slag te gaan met leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg!

‘Het uitgangspunt is dat we van elkaar leren’

Hoe leuk en leerzaam een LIN is, vertellen studente Linda Gankema en verpleegkundige Corrie Kreijmborg. Of blader door naar pagina 18. Daar vind je twee mooie onderzoeken die er zonder het ZIC niet waren geweest. Natuurlijk gaat leren in de praktijk niet altijd vanzelf. Maar dan zijn er gelukkig verrassende werkvormen die je op weg helpen.

Benieuwd wat bewoners van al die jonge gezichten op hun afdeling vinden? Ga snel naar pagina 10. Ook leren drie studenten uit allerlei richtingen hoe uitdagend revalidatiezorg in de praktijk is. En sla vooral de interviews met medewerkers Monika, Tamara en Esther niet over. Want wat blijkt? Werken in de verpleeghuiszorg is niet alleen zinvol, dankbaar én afwisselend, maar biedt ook uitgelezen kansen om je (verder) te ontwikkelen.

Screenshots uit magazine

En al dat moois begint met leren in de praktijk. Veel leesplezier!

Doen! Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg

Video 

Hogeschool Inholland heeft tijdens een open dag Doen! laten zien aan (aankomende) studenten. Benieuwd naar wat zij van verpleeghuiszorg en leren in de praktijk vinden? Bekijk de video:

Meer weten