Naar hoofdinhoud Naar footer

Lerend netwerk - Kennis opdoen en ervaringen delen over reablement

Ouderen die zelf dingen blijven doen of weer gaan doen. Daar is reablement op gericht. Wil jij weten hoe andere zorgorganisaties reablement inzetten? En ben je benieuwd wat dit oplevert voor zorgmedewerkers en cliënten? Meld je dan aan voor het lerend netwerk Reablement.

Wat is een lerend netwerk?

Lerende netwerken zijn (online) bijeenkomsten waarin zorgmedewerkers van verschillende organisaties samenkomen om kennis en ervaringen te delen over vragen of thema’s die ze tegenkomen in hun werk. Lees meer in Lerende netwerken.

In het lerend netwerk Reablement wisselen deelnemers kennis en ervaringen met elkaar uit. Welke problemen kom je tegen? Wat zijn de mogelijkheden? Waarin kun je zelf dingen doen en wat heb je daarvoor nodig? Door te horen over verschillende manieren kun je bewuster kiezen, omdat je meer mogelijkheden leert kennen.

Reablement en VPT

We gaan in op reablement bij volledig pakket thuis (VPT), waarbij één aanbieder de zorg biedt die iemand nodig heeft. Hoe gaan reablement en VPT samen en hoe versterkt dat elkaar?

Doe mee met het lerend netwerk Reablement

Is jouw organisatie ook bezig met reablement? Of willen jullie daarmee beginnen? Dan kan deelname aan het lerend netwerk iets voor jou zijn. Eens per 8 weken is er een bijeenkomst van 5 kwartier waarin deelnemers kennis en ervaringen delen over reablement. Meestal is de bijeenkomst online.

Voordelen van een lerend netwerk

Het lerend netwerk maak je met elkaar. Je bepaalt samen welke vraagstukken je oppakt. En er is altijd tijd voor het stellen van prangende vragen aan elkaar. Deelnemers van lerende netwerken ervaren frisse energie en plezier. En ze noemen nog meer voordelen, zoals:

  • een bredere kijk op zaken binnen het werk
  • inspiratie en nieuwe ideeën
  • zelfreflectie
  • tips die je direct kunt toepassen in het werk
  • een betere samenwerking
  • een goede band tussen deelnemers
  • een groter eigen netwerk

Aanmelden

Interesse? In mei 2024 gaat het lerend netwerk Reablement van start. Is jouw organisatie geïnteresseerd, dan plannen we in april een kort gesprek in van 30 minuten. In dat gesprek leren we elkaar kennen en kun je jouw verwachtingen en ideeën benoemen. 

Zelfredzaam door reablement

Reablement is een manier van werken waarmee zorgverleners ouderen helpen hun eigen leven te leiden. Het richt zich op het terugwinnen en behouden van de zelfredzaamheid. Zo kunnen mensen langer in hun eigen huis blijven wonen en meer controle over hun leven houden.