Naar hoofdinhoud Naar footer

ToekomstPraat

Gepubliceerd op: 26-03-2024

Iedereen weet dat onze samenleving vergrijst en dat zich die ontwikkeling de komende jaren voortzet. Dat heeft ook op de zorg een enorme impact. Je hoort en leest zelfs al over een zorginfarct waarin het zorgsysteem helemaal zou vastlopen. Doorgaan op de huidige voet is geen optie, maar hoe ziet de toekomst van de zorg er dan uit? ToekomstPraat nodigt je uit om hierover het gesprek aan te gaan. Met je teamgenoten, cliënten, naasten, managers, staf en bestuurders.

Een ding is zeker: de zorg wordt van ons allemaal. We zullen nieuwe keuzes moeten maken als het gaat om de zorg voor volgende generaties. Het gesprek daarover moeten we nu voeren. ToekomstPraat helpt daarbij met 40 gesprekskaarten.

Deze gesprekskaarten zijn onder te verdelen op twee niveaus:

  1. Algemene kaarten:
    Hoe zie jij de toekomst van de zorg voor de samenleving?
  2. Persoonlijke kaarten:
    Hoe zie jij de toekomst van de zorg voor jezelf en jouw naasten?

Vragen, stellingen en dilemma's

Bepaalt jouw leefstijl op welke zorg jij recht hebt? Is straks iedereen een mantelzorger? De gesprekskaarten leggen je dit soort vragen, stellingen en dilemma's voor over de toekomst van de zorg. 

Door met elkaar uit te wisselen wat we belangrijk vinden voor de zorg van de toekomst, help je mee bij het maken van de noodzakelijke keuzes hier en nu.

Wat ga je morgen anders doen? Download ToekomstPraat en ga er samen mee aan de slag.

ToekomstKompas

Deze werkvorm is onderdeel van het ToekomstKompas. De werkvormen van het ToekomstKompas laten je door een lens van de toekomst naar het heden kijken in plaats van alleen te kijken vanuit het hier en nu. Zo kom je tot nieuwe manieren van kijken en nieuwe oplossingen.

Dit zijn de werkvormen:

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan