Naar hoofdinhoud Naar footer

Arbeidsmarkt: samen anders werkenZorgtalent van de toekomst

Hoe zorg je ervoor dat instromers op de arbeidsmarkt kiezen voor een loopbaan in jouw organisatie? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat ze zich er thuis voelen en blijven? Hoe kom je aan het Zorgtalent van de toekomst? Want de vraag naar ouderenzorg zal de komende jaren toenemen.

Richt je je blik op de zorgmedewerker van de toekomst, dan kom je bij dit onderwerp meer te weten over instroom van nieuwe medewerkers op de arbeidsmarkt. Maar ook hoe je alle talenten benut en een passende plek geeft in je organisatie. Wat verwachten we van de toekomstige medewerker en hoe ben je een goede werkgever?

Trends in de toekomst

Als je inzicht hebt in wat de toekomstige samenleving beweegt dan kun je verder kijken. Wat zijn belangrijke trends en ontwikkelingen? Welke vormen van samen zorgen en ondersteunen passen daarbij? Wat voor organisatie willen we zijn in de toekomst? En waar liggen kansen?

Toekomstbestendig

Toekomstige ontwikkelingen bieden organisaties kansen om tot andere, meer houdbare oplossingen te komen. Niemand kan de toekomst voorspellen, toch zijn er wel duidelijke ontwikkelingsrichtingen af te leiden uit trendrapporten en scenario’s. Van belang is om de kansen en uitdagingen in de toekomst te verbinden aan de sterke en zwakke kanten van jouw organisatie. Dan kom je erachter wat je moet versterken en waar je kunt versnellen. Maar je ziet dan ook waar je vanaf moet. Zo kom je tot concrete, toekomstbestendige stappen.

Agenda van Zorgtalent van de toekomst

Er zijn geen agenda-items gevonden