Zorggroep Tangenborgh: Belevenistafel, CRDL, Slimme optische sensor, GPS

Tijdens het congres ‘Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie‘ van 2 juli 2018 lieten verschillende verpleeghuizen op het innovatieplein zien hoe het gebruik van technologie ondersteunend kan zijn voor bewoners en medewerkers. In deze videoserie vertellen ZuidOostZorg, Zorggroep Tangenborgh, Schakelring, Zorggroep Solis en Topaz met welke technologische innovaties zij werken en wat de voor- en nadelen zijn voor bewoners en zorgmedewerkers. Bekijk nu deel 2: Zorggroep Tangenborgh.

Saskia Timmermans is beleidsmedewerker bij Zorggroep Tangenborgh. In deze video demonstreert ze welke technologische innovaties Zorggroep Tangenborgh inzet in de dagelijkse zorg. Achtereenvolgens demonstreert Saskia de Belevenistafel, de CRDL, de slimme optische sensor en de GPS.

De belevenistafel

De belevenistafel helpt om bewoners te activeren, maar geeft ook de mogelijkheid om herinneringen op te halen samen met naasten of zorgmedewerkers.

De CRDL

De CRDL activeert bewoners door middel van geluid en aanraking. De CRDL vertaalt aanraking in geluid en maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Vaak reageren ook zelfs mensen met vergevorderde dementie op de CRDL. De CRDL is makkelijk op te tillen en kan dus ook makkelijk gebruikt worden door bedlegerige bewoners.

Slimme optische sensor

De slimme optische sensor hangt aan het plafond in de kamer van de bewoner. Het zorgt ervoor dat zorgmedewerkers toezicht kunnen houden zonder de bewoner onnodig te storen. De bewoners slapen hierdoor beter.

Meer weten

 

Geplaatst op: 16 juli 2018
Laatst gewijzigd op: 18 januari 2019