Naar hoofdinhoud Naar footer

Schakelring: Slimme temperatuurmeter voor de koelkast en bril voor nachtdienstmedewerkers

Tijdens het congres ‘Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie‘ van 2 juli 2018 lieten verschillende verpleeghuizen op het innovatieplein zien hoe het gebruik van technologie ondersteunend kan zijn voor bewoners en medewerkers. In deze videoserie vertellen ZuidOostZorg, Zorggroep Tangenborgh, Schakelring, Zorggroep Solis en Topaz met welke technologische innovaties zij werken en wat de voor- en nadelen zijn voor bewoners en zorgmedewerkers. Bekijk nu deel 3: Schakelring.

Frans Korf houdt zich bij ouderenzorgorganisatie Schakelring bezig met innovatie en technologie. In deze video vertelt hij hoe de inzet van technologie binnen Schakelring het werk voor de medewerkers makkelijker kan maken en het welzijn van bewoners kan vergroten. Hij demonstreert achtereenvolgens een slimme temperatuurmeter voor de koelkast, een lepel waarmee mensen met de ziekte van Parkinson ondanks hun tremor goed kunnen eten en een bril die medewerkers in de nachtzorg helpt alert te blijven.

YouTube video thumbnail

Slimme temperatuurmeter voor de koelkast

In de video demonstreert Frans hoe hij met 1 apparaatje de temperaturen van alle 178 koelkasten binnen Schakelring kan monitoren. Dit zorgt ervoor dat zorgmedewerkers geen temperatuurlijsten meer hoeven bij te houden, want alles gaat automatisch en wordt bijgehouden in een logboek.

Lepel voor mensen met de ziekte van Parkinson

Ook laat Frans een lepel zien die ervoor zorgt dat mensen met de ziekte van Parkinson ondanks hun tremor goed zelf soep kunnen eten zonder te morsen.

Anti-jetlagbrillen voor nachtzorgmedewerkers

Als derde laat Frans een bril zien die helpt tegen een jetlag. Schakelring zet deze brillen in in de nachtzorg. Nachtzorgmedewerkers blijven met deze bril alerter en scherper en kunnen makkelijker de nacht doorkomen.

Meer weten

Deel deze pagina via: