Naar hoofdinhoud Naar footer

ZuidOostZorg en technologie: Qwiek.Up, robotdieren en robotrollator Lea

Gepubliceerd op: 12-07-2018

Laatst bijgewerkt op: 06-01-2023

Tijdens het congres ‘Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie’ van 2 juli 2018 lieten verschillende verpleeghuizen op het innovatieplein zien hoe het gebruik van technologie ondersteunend kan zijn voor bewoners en medewerkers. In deze videoserie vertellen ZuidOostZorg, Zorggroep Tangenborgh, Schakelring, Zorggroep Solis en Topaz met welke technologische innovaties zij werken en wat de voor- en nadelen zijn voor bewoners en zorgmedewerkers. Bekijk nu deel 1: ZuidOostZorg.

Roelfien Erasmus is beleidsadviseur bij ZuidOostZorg. Zij houdt zich in haar dagelijks werk bezig met onderzoek en implementatie van technologische hulpmiddelen in de zorg. In deze video demonstreert Roelfien een aantal van deze hulpmiddelen: De Qwiek.Up, robotdieren Max en Liesl en robotrollator Lea.

YouTube video thumbnail

De Qwiek. Up

De Qwiek.Up is een slimme beamer. De beamer kan ingezet worden als interventie bij dementie en onbegrepen gedrag en/of voor het verhogen van welzijn. Met behulp van zogenaamde belevingsmodules kunnen zelf passende beelden en muziek voor bewoners worden samengesteld.  De Qwiekup is rustgevend voor de bewoner en zeer makkelijk te gebruiken door de zorgprofessional.

Robothond Max en robotkat Liesl

Deze robotdieren zijn een groot succes bij ZuidOostzorg: bewoners vinden het fijn om de dieren te aaien, te zien dat ze reageren op aanraking. Het zijn echt maatjes voor bewoners.

Meer weten

Deel deze pagina via: