Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorggroep Solis: Magic Carpet en sociale robot Tessa

Tijdens het congres ‘Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie‘ van 2 juli 2018 lieten verschillende verpleeghuizen op het innovatieplein zien hoe het gebruik van technologie ondersteunend kan zijn voor bewoners en medewerkers. In deze videoserie vertellen ZuidOostZorg, Zorggroep Tangenborgh, Schakelring, Zorggroep Solis en Topaz met welke technologische innovaties zij werken en wat de voor- en nadelen zijn voor bewoners en zorgmedewerkers. Bekijk nu deel 4: Zorggroep Solis.

YouTube video thumbnail

Laura Steman is manager wijkzorg bij Zorggroep Solis in Deventer. Binnen Zorggroep Solis worden verschillende innovaties ingezet om de kwaliteit van leven van bewoners te verhogen. Laura demonstreert in deze video de Magic Carpet en sociale robot Tessa.

Magic Carpet

De Magic Carpet is een kastje met een projector erin. De Magic Carpet rijdt op wielen, en is daardoor makkelijk in verschillende ruimtes in te zetten. Bovendien is hij in hoogte verstelbaar, waardoor hij kan projecteren op de vloer, het plafond, of bijvoorbeeld op een rolstoelblad. Met de Magic Carpet kunnen verschillende activiteiten gedaan worden, van actief tot rustig. De Magic Carpet is geschikt voor verschillende doelgroepen (PG, somatiek, revalidatie).

Robot Tessa

Tessa is een sociale robot. Tessa is in te zetten bij mensen met beginnende dementie. Via een computer of een mobiele telefoon kunnen berichten naar Tessa gestuurd worden, die Tessa vervolgens uitspreekt. Zo werkt Tessa als een geheugensteuntje.

Meer weten

Deel deze pagina via: