Naar hoofdinhoud Naar footer

SPOT ON: zinvolle implementatie van zorgtechnologie

Gepubliceerd op: 17-02-2023

In de week van 20 tot en met 24 februari 2023 organiseerden we weer een SPOT ON-week. Dit keer was het thema: zorgtechnologie. De hele week stonden we stil bij zinvolle implementatie van zorgtechnologie in de praktijk. Ben jij zorgprofessional, beleidsmedewerker, bestuurder of opleider en houd jij je in je werk bezig met technologie? Dan kan je hier zeker inspiratie op doen.

Het doel van de week is aandacht te besteden aan de verschillende manieren waarop zorgorganisaties de implementatie van technologie in de praktijk benaderen. We geven voorbeelden van hoe technologie kan worden gebruikt om de zorg voor bewoners te verbeteren en het werk van zorgprofessionals te ondersteunen.

Activiteiten SPOT ON-week

Gedurende de week deelden we voorbeelden van succesvolle implementatietrajecten van zorgorganisaties. Ook organiseren we een webinar over het thema implementeren van technologie.

23 februari: webinar over zinvol implementeren van zorgtechnologie

We kijken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe zorgtechnologie wel zinvol geïmplementeerd kan worden. We behandelen verschillende perspectieven en staan stil bij de vraag wat implementatie van technologie betekent voor de zorgprofessional, waar je rekening mee moet houden, en hoe je zorgt voor een zinvolle en nuttige bijdrage voor de zorg van bewoners.

YouTube video thumbnail

Tools en praktijkvoorbeelden

Verschillende perspectieven van de implementatie van zorgtechnologie

In deze artikelenreeks vertellen verschillende zorgorganisaties over hun ervaringen over het implementeren van technologie:

  1. Amstelring benut verpleegoproepsysteem beter met behulp van dashboard
  2. St. Elisabeth: welke zorgtechnologie kunnen we gebruiken?
  3. Zorgcentrum ’t Slot legt nieuw toekomstbestendig technologisch fundament
  4. Hoe gegevens in het ECD kwaliteit van leven en efficiënt werken kunnen bevorderen

Opnieuw in de spotlight: Toolkit ‘Aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg’

Steeds meer zorgorganisaties implementeren technologie om de zorg voor bewoners beter te maken. Maar hoe richt je zo’n implementatieproces nu in? Ga zelf aan de slag met de toolkit!

Download de toolkit: Aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg

Kennisdocument: ‘Hoe kom je tot een gedragen koers op innovatie’

Meer weten

Deel deze pagina via: