Naar hoofdinhoud Naar footer

Toolkit: Aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg

Gepubliceerd op: 08-02-2022

Technologie is niet meer weg te denken uit de maatschappij en ook steeds meer zorgorganisaties implementeren technologie om de zorg voor bewoners beter te maken. Maar hoe richt je zo’n implementatieproces nu in? En hoe zorg je ervoor dat technologie een middel blijft en geen doel op zich wordt? De toolkit ‘Aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg’ helpt je daarbij.

In 5 stappen aan de slag met technologie

In deze toolkit worden 5 stappen in het proces uitgewerkt, die kunnen bijdragen aan de succesvolle implementatie van technologie.

  1. Behoeftes en ideeën ophalen
  2. Go / No go momenten
  3. Verkenning
  4. Implementatie
  5. Borging

Per stap van het implementatieproces vind je uitleg, tips, voorbeelden en tools. Onthoud daarbij dat implementeren vaak niet in het chronologisch doorlopen van stappen gaat, maar eerder een proces is waarbij je een stapje voorwaarts doet en dan weer een stapje terug of opzij.

Download nu de toolkit (zie downloads) en maak gebruik van alle tips en tools!

*Deze publicatie is een update van de implementatietoolkit uit 2017, gemaakt ten tijde van Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen.

Stappenplan innovatie

Welke stappen doorloop je voor geslaagde innovatie? Jethro Hardeman, expert op het gebied van zorginnovatie, vertelde er alles over tijdens een lunch-webinar over het stappenplan innovatie. Kijk het webinar terug.

Meer weten

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Toolkit