Dag van het werkplezier in de zorg

Geplaatst op: 20 januari 2022
Laatst gewijzigd op: 24 februari 2022

Stuur jouw collega’s een (digitaal) kaartje van waardering, bekijk onze video waarin we bewoners vroegen welke medewerker zij het meest waarderen en waarom met daarin hartverwarmende uitspraken, luister de podcast waarin Andrea Coats vertelt wat haar al 32 jaar lang werkplezier en werkgeluk bij het werken in de zorg oplevert en bekijk ons kennisdossier over Werken met plezier.

Waardering van bewoners

Waardering van bewoners is belangrijk voor het ervaren van werkplezier. ‘Dit is waarvoor we het doen’, zeggen zorgmedewerkers als we hen laten meeluisteren met hoe bewoners hun waardering uitspreken over de zorg die zij leveren. Bekijk de ‘ode aan de zorg’ en wat dat met zorgmedewerkers doet in onderstaande video:

Met bovenstaande video openden wij in november 2021 het Waardigheid en trots congres over Werken met plezier. Expert Aukje Nauta ging vervolgens in op de vragen: Hoe werk je met plezier? Hoe zorg je dat bewoners dat plezier ook ervaren? En hoe overwin je schaamte in je werk? In een tafelgesprek gingen ook medewerkers van ZorgAccent hier verder op in. Lees het verslag Waardigheid en trots-congres 2021: Werken met plezier

Waardering van collega’s

Maar niet alleen waardering van bewoners, ook een compliment van een collega en een goede samenwerking in het team is van belang om werkplezier en werkgeluk te ervaren. Waardigheid en trots heeft digitale waarderingskaarten ontwikkeld, zodat jij een leuke (digitale) kaart naar je collega kan sturen om je waardering te uiten. Kijk op: Stuur een digitale waarderingskaart.

Podcast-serie Werken met plezier

Om erachter te komen welke factoren bijdragen aan het ervaren van werkplezier en werkgeluk in de zorg maakt Waardigheid en trots een podcastserie waarin we spreken met inspirerende mensen uit de verpleeghuiszorg.

  • Deel 1: Monique Muselaers, zorgondernemer en eigenaar van twee kleinschalige wooninitiatieven voor mensen met dementie, benoemt 4 ingrediënten voor werkplezier: intrinsieke motivatie, aandacht voor elkaar, ruimte en waardering voor medewerkers. Beluister de podcast:  4 ingrediënten voor werkplezier en werkgeluk in de verpleeghuiszorg.
  • Deel 2: Andrea Coats, leerling-verpleegkundige bij Aafje noemt de ruimte die zij ervaart om zich te blijven ontwikkelen en de goede samenwerking binnen het team, als voorwaarden voor het werkplezier dat zij ervaart. Beluister de podcast: Ontwikkelruimte en teamsamenwerking zorgen voor werkgeluk.

Kennisdossier Werken met plezier

Gelukkig blijkt uit onderzoek dat een groot deel van de medewerkers in de verpleeghuiszorg werkplezier ervaren. Zij doen hun werk met bevlogenheid en passie, en voelen zich betrokken bij de bewoners. Desondanks vertrekt een deel van de medewerkers toch bij hun werkgever. Hoe kun je bijdragen aan meer werkplezier en medewerkers behouden voor je organisatie? In het kennisdossier ‘werken met plezier’ vind je voorbeelden, tips, tools en inspiratie om het werken met plezier te bevorderen.