Speeddates voor mogelijke nieuwe zorgmedewerkers

Geplaatst op: 30 januari 2023
Laatst gewijzigd op: 30 januari 2023

Van 13 tot en met 16 februari organiseert De Zorggroep speeddates voor mensen die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de zorg. De belangrijkste vereiste? De kandidaten moeten een zorghart hebben en hoeven niet per se te beschikken over het juiste diploma. De speeddates geven geïnteresseerden de mogelijkheid om vragen te stellen aan recruiters en aan te geven wat zij belangrijk vinden in werk. Medewerkers van De  Zorggroep zijn aanwezig om over hun dagelijkse werkzaamheden en ervaringen te vertellen.

De arbeidsmarkt verandert en in de toekomst zullen er steeds minder zorgprofessionals zijn. De Zorggroep vindt het daarom noodzakelijk om naar andere manieren te zoeken om medewerkers aan te trekken. Door speeddates te organiseren, kunnen alle inwoners van Noord- en Midden-Limburg op een laagdrempelige wijze kennis komen maken met De Zorggroep. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via hun vacaturepagina.

Jaarlijkse speeddatedag

Het is niet de eerste keer dat er speeddates in de zorg georganiseerd worden. Werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord heeft inmiddels zeven jaar ervaring met het organiseren van een jaarlijkse speeddatedag. Afgelopen jaar, op 27 oktober 2022, deden 53 aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties uit Noord-Nederland mee. Namens verpleging, verzorging en thuiszorg waren er 37 organisaties vertegenwoordigd. Het doel van de speeddatedag is om werkgevers te koppelen aan mensen die zich willen oriënteren op een loopbaan in zorg en welzijn. ZorgpleinNoord zorgt daarbij voor bekendheid over de dag door gebruik te maken van diverse promotiemiddelen:

  • hun social media-kanalen en website;
  • advertenties in weekbladen;
  • via communicatiekanalen van het UWV en gemeentes;
  • flyers die worden verspreid onder loopbaanspecialisten van het UWV.

Promotie is belangrijk

Uit de evaluatie blijkt dat promotie erg belangrijk is voor het aantrekken van voldoende belangstellenden. Als dat lukt, kan zo’n dag zeker wel iets opleveren. Zo vertelt een van de deelnemers: ‘Wij vinden het prettig om bekendheid aan onze organisatie te geven en we houden er iedere keer een paar nieuwe collega’s aan over.’ Meer weten? Bekijk dan de evaluatie van ZorgpleinNoord.

Bron: De Zorggroep en ZorgpleinNoord

Meer weten?