Naar hoofdinhoud Naar footer

Videoserie technologieën in de zorg: Zorggroep Tangenborgh

Bij Zorggroep Tangenborgh uit Emmen worden technologieën in de zorg met open armen ontvangen. Zo spelen het beeldscherm Luna en het Zorghorloge dagelijks een belangrijke rol voor de zorgprofessionals en bewoners. Beleidsmedewerker Saskia Timmermans vertelt wat deze zorgtechnologieën doen, wat de voordelen zijn en ze laat zien hoe ze werken. Bekijk de video’s!

Videoserie technologieën in de zorg

Op het kennisfestival van Congres Thuis in het Verpleeghuis demonstreerde Zorggroep Tangenborgh de technologische innovaties die zij gebruiken. Ook  ZuidOostZorg, Schakelring en Zorggroep Solis laten zien met welke zorginnovaties zij werken. Alle vier de zorggroepen laten in deze videoserie zien waarom deze technologieën zo handig zijn in hun werk.

Bekijk de video’s van Zorggroep Tangenborgh

Innovatie: Luna beeldscherm

De Luna is een beeldscherm dat eruit ziet als een mooi fotolijstje. Vanuit het zorgdossier worden activiteiten die zich vandaag gaan afspelen op het beeldscherm geprojecteerd. Luna ondersteunt de bewoner bij het dagritme: ‘Dit beeldscherm kan mensen met dementie en cognitieve problemen helpen de dag goed door te komen’, vertelt Saskia Timmermans.

YouTube video thumbnail

Innovatie: Zorghorloge

Met het zorghorloge kunnen zorgprofessionals zien waar een bewoner zich bevindt als hij of zij een alarmmelding maakt. Ook krijgen ze een melding als een bewoner verder dan de ingestelde straal is en kunnen ze de hem of haar zo snel vinden. ‘Zo kunnen de bewoners lekker wandelen en zijn waar ze willen zijn’.

YouTube video thumbnail

Bekijk ook de andere technologieën in de zorg:

Inspiratiebox en Implementatietoolkit

De impact van technologie op het leven van veel bewoners kan nog klein zijn, omdat het gebruik ervan voor hen nog niet vanzelfsprekend is. Vilans biedt onder andere in de Inspiratiebox – Technologie in de langdurende zorg een selectie van technologieën en apps die u kunt gebruiken om het leven van ouderen of mensen met een beperking makkelijker of aangenamer te maken.

Maar hoe richt u zo’n implementatieproces in? En hoe zorg je ervoor dat technologie een middel blijft en geen doel op zich wordt? In de Implementatietoolkit Technologie in de zorg vindt u per stap van het implementatieproces uitleg, tips, tools en praktische voorbeelden van organisaties.

Meer informatie

Deel deze pagina via: