Naar hoofdinhoud Naar footer

Publicatie: Inspiratiebundeling van technologische innovaties

Gepubliceerd op: 14-04-2021

De ontwikkelingen en innovaties volgen elkaar in een razend tempo op. Met al deze nieuwe innovaties is het lastig om overzicht te houden over wat er al is. Daarom hebben we een inspiratiebundeling van relevante technologische innovaties voor in de verpleeghuiszorg gemaakt. Deze publicatie kan medewerkers ondersteunen en de zorg voor cliënten verbeteren, ook in tijden van corona.

Download publicatie

  • Download de publicatie: Inspiratiebundeling van technologische innovaties (zie downloads) en doe inspiratie op uit vele innovaties.

Hoe werkt deze inspiratiebundeling?

Het overzicht van de technologische innovaties is opgedeeld in deze 5 thema’s:

  • Communicatie
  • Eigen regie
  • Zinvolle daginvulling
  • Ondersteuning zorgmedewerkers
  • Veiligheid

Nadat je een thema kiest zie je een overzicht met verschillende behoeftes die binnen dit
thema passen. Bij deze behoeftes wordt door middel van icoontjes aangegeven voor wie
deze innovaties zijn. De doelgroepen zijn: zorgprofessionals, cliënten of naasten.

Praktijkvoorbeelden technologische innovaties

Per thema lichten we een innovatie uit in de vorm van een praktijkvoorbeelden. De volgende praktijkvoorbeelden komen aan bod:

Technologie en corona

Ook in tijden van corona kan technologie een bijdrage leveren. Zo kunnen veel innovaties de medewerkers ontlasten in deze drukke tijden. Denk aan een zorgrobot die kan bijdragen aan welzijnsactiviteiten of een handig reserveringssysteem voor het inplannen van bezoek. Alle innovaties die in deze inspiratiebundeling staan zijn ook handig in tijden van corona.

Implementatie toolkit van Zorg van nu

Wil je weten hoe je al deze mooi innovaties moet implementeren? In de Implementatie toolkit van Zorg van nu vind je een duidelijk stappenplan die jou helpt bij het implementatieproces.

Deze inspiratiebundeling wordt periodiek geüpdate met de nieuwste technologische innovaties. Mocht je nog toepassingen missen dan kan je contact met ons opnemen via redactie@waardigheidentrots.nl. 

Meer weten

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Toolkit