Naar hoofdinhoud Naar footer

Plenair programma

Wat gebeurt er allemaal om de langdurige zorg toekomstbestendig te maken? Hoe ziet het plaatje van de toekomst eruit? 

  • Dit jaar verzorgt demissionair minister Conny Helder de aftrap van het congres Waardigheid en trots voor de toekomst. 
  • Dagvoorzitter Hadassah de Boer zal met haar in gesprek gaan over de toekomst van de langdurige zorg. Er gebeurt heel veel en we dragen daar met z’n allen aan bij. 
  • Verpleegkundige, zorgmanager en coach Saskia van Witzenburg laat zien hoe ruimte ontstaat om nieuwe paden te bewandelen door op een andere manier naar zorg te gaan kijken en samen te werken met anderen. Als aanjager van het persoonlijk leiderschap zal zij ook oproepen om op te durven komen voor je eigen wensen om de zorg te kunnen verbeteren. 
  • Ook ruimte voor een muzikale noot. Standup musician Bart Kiers zal met humor, scherpte en begrip zijn muzikale licht laten schijnen op de thema’s die tijdens het plenair programma te revue passeren.

Video Congres Waardigheid en trost voor de toekomst 2024

YouTube video thumbnail

Dagvoorzitter Hadassah de Boer

Hadassah de Boer heeft ruim 25 jaar ervaring als presentator en dagvoorzitter. In het verleden presenteerde zij verschillende programma's voor radio en tv. Ze maakte een documentaire over Golden Earring zanger Barry Hay en debuteerde vorig jaar als schrijver met het boek De Vrouw van mijn Vader. Hierin schrijft ze met humor en mededogen over de dementie van haar vader en zijn vrouw en over de bijzondere band met hun verzorgers.

Saskia van Witzenburg

Tijdens het plenair programma neemt Saskia van Witzenburg je mee in waar we vandaan komen, waar we nu staan, wat de toekomst is. "Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg." De noodzaak is steeds duidelijker aan het worden om de zorg gezamenlijk anders in te richten. Het is dan ook haar missie om de gezondheidszorg te verbeteren. Saskia is verpleegkundige, zorgmanager, coach en strategisch adviseur.

Saskia is een aanjager van persoonlijk leiderschap onder zorgprofessionals. Durven opkomen voor je eigen wensen om de zorg te kunnen verbeteren en zo met elkaar het gesprek aan te durven gaan. Vanuit positiviteit de verbinding opzoeken in plaats naar elkaar wijzen.

Uit haar jarenlange ervaring weet zij dat de wil er echt wel is om anders te gaan werken, alleen vinden we dit spannend. Hoe ziet de (nabije) toekomst eruit? Door op een andere manier naar de zorg te gaan kijken, en te gaan samenwerken met anderen en zorgtechnologie ons te laten helpen, ontstaat er ruimte om nieuwe paden te bewandelen.   

Saskia heeft een brede achtergrond in de zorg. Ze is opgeleid als hbo-verpleegkundige, wijkverpleegkundige, oncologieverpleegkundige, zorgmanager en (team)coach. Ze heeft het Verpleegkundig Platform in het Erasmus MC opgezet, wat nu de VAR is. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar de VVT-sector. 

Bart Kiers

Tijdens het plenair programma zal ook Bart Kiers optreden. Bart is een muzikant met een passie en heeft meer dan 25 jaar ervaring op podia over de hele wereld. Hij begon zijn carrière in bands als BUSTED en The Pianohouse, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld als Standup Musician. Dit maakt hem tot een unieke artiest, gespecialiseerd in het vertalen van inhoudelijke thema’s naar muzikale composities. Zijn optredens kenmerken zich door humor, scherpte en een diep begrip van de onderwerpen die hij behandelt. Hij zal zijn ‘muzikale’ licht laten schijnen op de thema’s die voorbijkomen tijdens het plenair programma.