Naar hoofdinhoud Naar footer

Strategische toekomstaanpak van jouw arbeidsvraagstuk? Meld je nu aan!

Gaten in het rooster? Werven van andere medewerkers? Invulling geven aan goed werkgeverschap? Of samenwerken binnen en buiten de organisatie met mensen met verschillende achtergronden en belangen? Wat jouw arbeidsvraag ook is, het is belangrijk om vanuit een toekomstperspectief te kijken. Met onze tweedaagse strategische toekomstaanpak ben je goed voorbereid op de toekomst. Waardigheid en trots voor de toekomst helpt zorgorganisaties op deze manier zich voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen in de zorg.

Hoe doen we dat?

We stellen jouw arbeidsvraag centraal en kijken vanuit dit perspectief samen naar de toekomst. We verkennen hoe toekomstige ontwikkelingen kansen bieden voor jouw organisatie om tot andere, meer houdbare oplossingen te komen. Wat beweegt de toekomstige samenleving? Welke vormen van samen zorgen en ondersteunen passen daarbij? Wat voor organisatie willen we zijn in de toekomst? Wat zijn belangrijke trends en ontwikkelingen? En waar liggen kansen? Deze vragen staan centraal in onze strategische toekomstaanpak.

Toekomstbestendig

Niemand kan de toekomst voorspellen, toch zijn er wel duidelijke ontwikkelingsrichtingen af te leiden uit trendrapporten en scenario’s. Maar ook in het hier en nu zien we signalen van verandering van een nieuwe manier van werken. Met gestructureerde en creatieve werkvormen krijgen we inzicht in hoe de toekomst zich kan ontvouwen. Deze kennis over kansen en uitdagingen verbinden we aan de sterke en zwakke kanten van jouw organisatie. Wat moet je versterken? Waar kun je versnellen? Maar ook: waar moet je vanaf? Zo komen we tot concrete toekomstbestendige stappen.

Wat is de strategische toekomstaanpak?

Een strategische toekomstaanpak bestaat uit een tweedaagse sessie om tot nieuwe perspectieven te komen voor een toekomstgerichte aanpak van een arbeidsvraagstuk.

Wat levert deze sessie op?

De strategische toekomstaanpak brengt je inspiratie en handvatten voor een toekomstgerichte aanpak op jouw vraagstuk, waarmee je de volgende dag al aan de slag kunt.

Voor wie is de sessie bedoeld?

De sessie is geschikt voor acht tot twaalf collega’s uit jouw eigen organisatie: een mix van mensen met verschillende functies, rollen en verantwoordelijkheden. Op jullie eigen locatie of in Utrecht.

Ook voor andere vraagstukken

Heb je een ander vraagstuk, bijvoorbeeld over informele zorg, langdurende zorg thuis, technologie en digitale zorg of arbeidsmarkt, kwaliteit en slimmer organiseren of een meer overstijgend vraagstuk? Ook daarbij ondersteunen we je graag.

Interesse in de toekomstaanpak?

Wil jouw organisatie aan de slag met een strategische toekomstaanpak? Of heb je vragen? Neem contact op met Saartje Sondeijker, expert Toekomstgerichte aanpak, of Diana Kole, kennismanager. We vertellen er graag meer over.

Deelname aan de strategische toekomstaanpak is kosteloos.

Samen aan de slag met toekomstbestendige zorg

‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ helpt professionals, organisaties en netwerken bij deze opgave. We delen kennis en goede voorbeelden, stimuleren het samen leren tussen organisaties en ondersteunen bij het toepassen van bewezen innovaties. En maken leren en veranderen onderdeel van de dagelijkse routine. ‘Arbeidsmarkt: samen anders werken’ is een van de zes thema’s. Met deze strategische toekomstaanpak kunnen organisaties direct aan de slag.

Benieuwd naar de andere thema’s en het aanbod? Ga naar de programmapagina Waardigheid en trots voor de toekomst.

Meer weten

Bekijk onze thema's: