Naar hoofdinhoud Naar footer

Kwaliteitsproces: Procesoverleg en werkwijze voor updaten eenduidige werkwijzen processen

Gepubliceerd op: 22-01-2021

Laatst bijgewerkt op: 05-02-2021

De tool ‘Procesoverleg en werkwijze voor updaten eenduidige werkwijzen processen’ ondersteunt bij het continu verbeteren van de werkprocessen. Het helpt bij het op eenduidige werkwijze ophalen en verwerken van informatie en signalen uit de organisatie.

Inspiratiebox methodisch werken

Dit voorbeeld is onderdeel van de inspiratiebox methodisch werken. In deze inspiratiebox vind je voorbeelden en instrumenten die helpen cyclisch en systematisch te werken volgens de Plan, Do, Check en Act-cyclus (PDCA). We laten zien hoe andere zorgaanbieders van verpleeghuiszorg methodisch werken op verschillende niveaus en dit in verschillende processen doorgevoerd hebben. Alle voorbeelden zijn beschreven volgens het onderstaande format.

Let op! De voorbeelden uit de inspiratiebox methodisch werken moet je wel op maat maken voor je eigen werksetting. Neem deze dan ook niet zomaar over. Maak altijd een kritische overweging en zoek gericht naar: welk probleem speelt bij ons? Waar wil ik antwoord op hebben?

Werkwijze voor updaten eenduidige werkwijzen

Waarom?

Deze tool ondersteunt bij het up-to-date houden van documenten en processen op basis van signalen en behoeften in de organisatie.

Aan de slag met updaten eenduidige werkwijzen

Wat?

Deze tool bevat een toelichting en beschrijving hoe je processen en documenten up-to-date houdt binnen de organisatie. 

Welk niveau?

Deze tool is geschikt voor gebruik op organisatieniveau: het continu verbeteren van de werkprocessen binnen de organisatie.

Resultaat

Wat levert het op?

Je werkt aan een manier van continu verbeteren van de werkprocessen door eenduidige werkwijze ophalen en verwerken van informatie en signalen uit de organisatie.

Door wie te gebruiken?

  • management
  • kwaliteitsmedewerkers

Maak gebruik van de tool

Hoe te gebruiken?

Bij het organiseren van procesoverleg conform beschrijving in de tool.

Download

De tool is ontwikkeld en toegepast bij Kennemerhart.

Meer weten

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Methode

Taal

Nederlands