Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorg in de toekomst: verandert jouw organisatie mee? Het ToekomstKompas helpt!

Gepubliceerd op: 05-01-2024

Met welk thema of project je als organisatie ook aan de slag gaat, het wordt steeds belangrijker om dit vanuit een toekomstperspectief te doen. In een tweedaagse strategische toekomstaanpak binnen jouw organisatie spiegelen we jullie strategische opties aan de toekomst.

Wat beweegt de toekomstige samenleving? Welke vormen van samen zorgen en ondersteunen passen daarbij? Wat voor organisatie willen we zijn in de toekomst? Wat zijn belangrijke trends en ontwikkelingen? En waar liggen kansen? Deze vragen staan centraal in onze strategische toekomstaanpak: het ToekomstKompas.

Hoe doen we dat?

We verkennen hoe toekomstige ontwikkelingen kansen bieden voor jouw organisatie om tot andere, houdbare oplossingen te komen. We stellen jouw vraagstuk centraal en kijken vanuit dit perspectief naar de toekomst. Die is niet te voorspellen, maar uit trendrapporten en scenario’s kunnen we duidelijke richtingen afleiden. Ook in het hier en nu zien we al signalen van verandering die de voorbode zijn van een nieuwe manier van werken.

Met gestructureerde en creatieve werkvormen krijgen we inzicht in hoe de toekomst zich kan ontvouwen. Deze kennis over kansen en uitdagingen verbinden we aan de sterke en zwakke kanten van jouw organisatie. Wat moet je versterken? Waar kun je versnellen? Maar ook: waar moet je vanaf? Zo komen we tot concrete toekomstbestendige stappen waarmee je de volgende dag aan de slag kan.

Het ToekomstKompas is een van de ondersteuningsvormen die vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst aangeboden worden om zorgorganisaties te helpen om zich voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen in de zorg. De zorg verandert, verander jij mee?

Welke vraagstukken?

Aan welke thema’s kun je zoal denken? Vraagstukken rondom informele zorg, langdurende zorg thuis, technologie en digitale zorg of arbeidsmarkt, kwaliteit en slimmer organiseren. Maar ook als je als zorgorganisatie met meer overstijgende issues bezig bent, ondersteunen we je graag.

Wat levert het op?

In de sessie krijg je inspiratie en handvatten voor een toekomstgerichte aanpak van jouw vraagstuk.

Voor wie?

De sessie is geschikt voor acht tot twaalf collega’s uit jouw eigen organisatie: een mix van mensen met verschillende functies, rollen en verantwoordelijkheden. Op jullie eigen locatie of in Utrecht.

Interesse?

Wil jouw organisatie aan de slag met een strategische toekomstaanpak? Of heb je vragen? Neem contact op met Saartje Sondeijker, expert Toekomstgerichte aanpak, of Bart van Mierlo, adviseur Innoveren en (proces)verbeteren. We vertellen er graag meer over.

Deelname aan de sessie is kosteloos.

Samen aan de slag met toekomstbestendige zorg

‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ helpt professionals, organisaties en netwerken bij deze opgave. We delen kennis en goede voorbeelden, stimuleren het samen leren tussen organisaties en ondersteunen bij het toepassen van bewezen innovaties. En we helpen leren en veranderen onderdeel te maken van de dagelijkse routine. Werken aan kwaliteit is een van de zes thema’s. Benieuwd naar de andere thema’s en het aanbod? Ga naar de programmapagina Waardigheid en trots voor de toekomst.

Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@waardigheidentrots.nl

Deel deze pagina via:

Soort

Stappenplan