Naar hoofdinhoud Naar footer

Inzichten van zorgmedewerkers voor de toekomst

Gepubliceerd op: 20-03-2024

Als we echt iets willen veranderen, dan is het essentieel om met medewerkers te praten. In een initiatief waarbij de mening van zorgmedewerkers over de toekomst van de zorg centraal staat, delen zij hun zorgen, dilemma's, drijfveren en concrete oplossingen.

In 4 dialoogsessies gingen we in het najaar van 2023 met elkaar in gesprek. Elke sessie behandelde een ander thema dat betrekking had op ons werk in de zorg, zowel voor vandaag als voor morgen.

Hoe dan?

De vier sessies gingen over de kern van de landelijke campagne ‘Hoe dan?’ Allemaal gericht op de toekomst en hoe we als sector hierop kunnen anticiperen:

  • gelukkig en gezond werken
  • kwaliteit van zorg, leven en ondersteuning
  • technologie en gelijkwaardig samenwerken met informele zorg

Alle inzichten, kennis en ideeën uit de sessies zijn verzameld. In een praatplaat zie je een mooi overzicht. Download de praatplaat onderaan deze pagina.

Voorbereiden op de toekomst

In het najaar van 2023 organiseerden we een serie dialoogsessies voor verschillende professionals in de zorg voor ouderen. Allerlei mensen die werken in de zorg deden mee, van verpleegkundigen, verzorgenden en huishoudelijke hulpen tot beleidsadviseurs, kwaliteitsfunctionarissen, HR-medewerkers, opleidingsadviseurs en ICT-managers.

Met deze dialoogsessies willen we het gesprek over de toekomst van de zorg stimuleren. We verzamelen nieuwe inzichten, slimme oplossingen en andere ervaringen om als sector van te leren. Daarnaast willen we het gesprek aanwakkeren over hoe we ons kunnen voorbereiden op onze eigen oude dag.

Om dit te bevorderen, heeft ActiZ de campagne Praat vandaag over morgen gelanceerd.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Organisatie / Uitgever

Vilans