Naar hoofdinhoud Naar footer

VPT en reablement voor zorgprofessionals

Datum/tijd

Maandag 10 juni 2024 van 14.00 uur tot 16.30 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. In deze keuzemodule ‘VPT en reablement voor zorgprofessionals’ leer je wat reablement inhoudt in theorie en in de praktijk.

Programma keuzemodule ‘VPT en reablement voor zorgprofessionals’

In deze module gaat het over reablement, ook wel ‘helpen een oudere zichzelf te helpen’, en volledig pakket thuis (VPT), waarbij één aanbieder de zorg biedt die iemand nodig heeft. Hoe gaat dat eigenlijk samen? Hoe versterken VPT en reablement elkaar? Daar gaan we antwoorden op geven tijdens deze module. Samen analyseren we een praktijkvoorbeeld en wisselen we uit hoe reablement eruitziet in jouw dagelijkse praktijk als zorgprofessional en leren we met en van elkaar. 

Leergang Langdurende zorg thuis

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Voor wie is de module ‘VPT en reablement voor zorgprofessionals’ bestemd?

De module is geschikt voor zorgprofessionals zoals wijkverpleegkundigen, kwaliteitsverpleegkundigen, verzorgenden en ergotherapeuten.

We verwachten dat je basiskennis hebt over VPT:

  • je hebt de basismodule van de Leergang Langdurende zorg thuis gevolgd, of
  • je hebt de Masterclass VPT in de wijk gevolgd, of
  • je hebt al ervaring met VPT in je werk.

Ben je manager, stafmedewerker of bestuurder? Volg dan de module ‘VPT en reablement voor management, stafmedewerkers en bestuurders’ op 5 juni.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: maandag 10 juni 2024
  • Tijd: 14.00-16.30 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname aan de leergang is kosteloos

Aanmelden

Meer weten

Locatie

Online

Deel deze pagina via: