Naar hoofdinhoud Naar footer

VPT en reablement voor management, stafmedewerkers en bestuurders

Datum/tijd

Woensdag 05 juni 2024 van 09.30 uur tot 12.00 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. In deze keuzemodule ‘VPT en reablement voor management, stafmedewerkers en bestuurders’ leer je wat reablement inhoudt in theorie en in de praktijk.

Programma keuzemodule ‘VPT en reablement voor management, stafmedewerkers en bestuurders’

In deze module gaat het over reablement, ook wel ‘helpen een oudere zichzelf te helpen’ en het volledig pakket thuis (VPT), waarbij één aanbieder de zorg biedt die iemand nodig heeft. Hoe gaat dat eigenlijk samen? Hoe versterken VPT en reablement elkaar? Daar gaan we antwoorden op geven tijdens deze module. We gaan onder andere in op waar je begint met het implementeren van reablement en hoe je medewerkers ‘meekrijgt’.

Leergang Langdurende zorg thuis

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Voor wie is de module ‘VPT en reablement voor management, stafmedewerkers en bestuurders’ bestemd?

De module is geschikt voor managers, stafmedewerkers en bestuurders. We verwachten bij de deelnemers een basiskennis over VPT:

  • je hebt de basismodule van de Leergang Langdurende zorg thuis gevolgd, of
  • je hebt de Masterclass VPT in de wijk gevolgd, of
  • je hebt al ervaring met VPT in je werk.

Ben je zorgprofessional? Bijvoorbeeld wijkverpleegkundige, kwaliteitsverpleegkundige, verzorgende of ergotherapeut? Volg dan de module ‘VPT en reablement voor zorgprofessionals’ op 10 juni.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: woensdag 5 juni 2024
  • Tijd: 9.30-12.00 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname aan de leergang is kosteloos

Aanmelden

Meer weten

Locatie

Online

Deel deze pagina via: