Naar hoofdinhoud Naar footer

Betrouwbare meting van de koelkasttemperatuur

Het aanbod en gebruik van zorgtechnologie in de langdurige zorg neemt toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, delen zorgorganisaties hun ervaringen en aandachtspunten. Schakelring deelt haar ervaringen met het gebruik van de slimme temperatuurmeter.

Wat doet deze zorgtechnologie en voor wie is het bedoeld?

De slimme temperatuurmeter zit in de koelkast en houdt de temperatuur continu in de gaten. Als de temperatuur in de koelkast te hoog of te laag is, krijgt de medewerker van de technische dienst een signaal en ontvangt het team een bericht dat de temperatuur niet goed is. Medewerkers hoeven dus geen lijsten meer bij te houden van de temperatuur van de koelkasten.

Waarom gebruiken jullie deze slimme temperatuurmeter?

We gebruiken deze technologie om de administratieve lasten te verminderen: medewerkers hoeven geen lijsten meer bij te houden. De slimme temperatuurmeter meet bovendien continu, dat is veel betrouwbaarder dan één keer per week. In de praktijk was het bovendien vaak: Wie gaat de temperatuurmeting doen? Wanneer? Hoe houd je het bij? En hoe betrouwbaar is het dan voor de rest van de week? Nu is de waarde altijd goed of we krijgen een signaal.

Wat zijn de voordelen voor bewoner en medewerker?

  • De slimme temperatuurmeter is betrouwbaarder en meet continu.
  • Het kost de medewerkers minder tijd.
  • Je kunt een overzicht van temperaturen terughalen tot een maand terug.
  • De kwaliteit van eten en drinken is gegarandeerd.

Zitten er ook nadelen aan deze zorgtechnologie?

Nee, we zien geen nadelen.

Hoe gebruiken jullie de temperatuurmeter in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

Medewerkers zijn geen tijd meer kwijt aan het meten van de temperatuur. Deze ‘extra’ tijd kunnen ze voor andere, relevantere zaken inzetten. De controles zijn frequenter en betrouwbaarder.

Meer weten

Bekijk het overzicht met zorgtechnologieën en ga zelf aan de slag met een van de innovaties.

Deel deze pagina via: