Naar hoofdinhoud Naar footer

Spellen en beelden projecteren met de Magic Carpet

Het aanbod en gebruik van zorgtechnologie in de langdurige zorg neemt enorm toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, delen zorgorganisaties hun ervaringen en aandachtspunten. Met deze keer: Luna van Zorggroep Tangenborgh.Met deze keer: de Magic Carpet van Zorggroep Solis.

Wat is de Magic Carpet en voor wie is het bedoeld?

De Magic Carpet projecteert spellen en beelden op de grond, een tafel of een rolstoelblad. De projecties zijn interactief: door erin te bewegen kun je de beelden beïnvloeden. Met ongeveer 500 standaardspellen en -apps is het leuk voor alle doelgroepen. Het heeft bovendien 35 templates waarmee je zelf spellen kunt maken. Daarin kun je ook eigen foto’s gebruiken. Zo kun je de spellen afstemmen op de behoefte van de doelgroep.

YouTube video thumbnail

Omdat de Magic Carpet in hoogte verstelbaar is, kun je de spellen zowel op de grond als op een tafelblad projecteren. Als je vanuit de hoogste stand op de vloer projecteert, meet de projectie ongeveer 3 bij 4 meter. Dan kun je de het dus ook voor bewegingsactiviteiten gebruiken. Het heeft een verrijdbaar onderstel en is makkelijk te verplaatsen.

Waarom gebruiken jullie deze zorgtechnologie?

We gebruiken de het tijdens activiteiten en als begeleiding bij gesprekken.

Wat zijn de voordelen voor cliënt en medewerker?

Dankzij het verrijdbare onderstel kun je de Magic Carpet op meerdere locaties inzetten. Fijn is ook dat je zowel op de grond, als op een tafel of rolstoelblad kunt projecteren. Verder beschikt het over veel spellen, meer dan bijvoorbeeld de tovertafel.

Zitten er ook nadelen aan?

De ruimte waarin je de Magic Carpet gebruikt, mag niet te licht zijn. Anders is de projectie niet goed te zien. De besturing is in het Engels.

Hoe gebruiken jullie het in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

We gebruiken het vooral tijdens activiteiten.

Meer weten

Bekijk het overzicht met zorgtechnologieën en ga zelf aan de slag met een van de innovaties.

Deel deze pagina via: