Publicatie: Samenwerken in de driehoek

Het belang van het gesprek en de samenwerking in de driehoek (oudere, familie en medewerker) wordt steeds meer erkend en gefaciliteerd in de verpleeghuiszorg. Ondanks alle inzet en toewijding voelen ouderen en familie zich nog niet altijd gezien en gehoord. In de publicatie ‘Kijk eens door de ogen van een ander. Samenwerken in de driehoek’ vindt u tips om de samenwerking in de driehoek te verbeteren.

Pilottraject Samenwerken in de driehoek

Een aantal organisaties is aan de slag gegaan in een pilottraject rondom het thema ‘Samenwerken in de driehoek’. De pilot liep van augustus 2017 tot januari 2018 . Aan de pilot is deelgenomen door betrokkenen (medewerkers, familie en ouderen) van twee afdelingen van Zorggroep Groningen en van een nieuwe huiskamer van Westerholm Zorgcentrum in Haren.

Inspiratiedocument

Deze publicatie is een inspiratiedocument met opgedane ervaringen uit deze pilot. Het geeft u inzicht in de onderliggende dynamiek in de samenwerking en mogelijkheden om deze te verbeteren. De opgedane ervaringen en inzichten zijn gebundeld en aangevuld met recente theoretische inzichten.

Meer weten

Geplaatst op: 14 mei 2018
Laatst gewijzigd op: 9 december 2019