Naar hoofdinhoud Naar footer

7 tips voor een multidisciplinair overleg

Gepubliceerd op: 26-05-2021

7 tips voor een multidisciplinair overleg

Bij ouderenzorgorganisatie Tangenborgh vindt een MDO (multidisciplinair overleg) plaats wanneer het nodig is. Het neemt een belangrijke plek in binnen de organisatie. Hun ervaring levert zeven tips op voor een constructief MDO.

Terugkijkend op de coronatijd blijkt dat deze periode ook goede dingen heeft opgeleverd, zo merkten ze bij Tangenborgh. Zoals een MDO online houden. Dat ging verrassend goed. Met beeldbellen kunnen meerdere familieleden deelnemen, ook familie die ver weg woont. Bovendien plan je een MDO makkelijker in.

Gelijkwaardig

Een andere tip is om iedereen die meedoet aan het MDO tot gelijkwaardige gesprekspartner te maken: bewoner, familie, EVV’er, specialist ouderengeneeskunde. Ook de familie kan vragen om een MDO. Het initiatief mag van alle kanten komen.

Het allerbelangrijkste vindt Tangenborgh dat zowel hun MDO-systematiek als de betrokkenheid van de familie goed is voor de bewoners. ‘We voorkomen problemen in plaats van ze achteraf te repareren.’

Download de 7 tips

Wil je met je team ook werken met een constructief MDO? Download de pdf met de zeven tips. Print ze en hang ze in het zicht aan de muur, dan kun je er vandaag nog mee aan de slag.

Bekijk de tips (pdf) onderaan deze pagina

Downloads