Miniwegwijzer Vaccineren Corona

Heeft jouw organisatie gedacht aan alle facetten rondom het vaccineren van bewoners? Check dit met de Miniwegwijzer Vaccineren Corona. De miniwegwijzer is opgebouwd aan de hand van de thema’s: voorbereiding en logistiek, uitvoering van het vaccineren volgens richtlijnen en communicatie rond vaccineren.

De Miniwegwijzer Vaccineren Corona bevat richtlijnen, informatie en bronnen over vaccineren van bewoners in het verpleeghuis of kleinschalige woonzorgorganisatie. De tool is bedoeld voor alle betrokkenen bij het organiseren en uitvoeren van de vaccinaties tegen corona in verpleeghuizen en is toegevoegd als extra onderdeel van de CoronaWegwijzer.

In de miniwegwijzer onderscheiden we drie fases voor een goede uitvoering van de vaccinaties. Aan de hand van criteria beoordeel je of je die zaken hebt geregeld. Het gaat om de voorbereiding en logistiek, uitvoering van het vaccineren volgens richtlijnen en communicatie rond vaccineren. De tool is gemaakt in een spreadsheet waarbij automatisch overzichten van de scores gemaakt worden na het invullen van de wegwijzer op meerdere momenten: voldaan, deels voldaan, niet voldaan.

Hoe gaan verpleeghuizen om met het vaccineren tegen corona?

Meer weten

  • Lees alles over de coronamaatregelen en verpleeghuizen in de CoronaWegwijzer.
  • Ga naar het toetsingskader Vaccineren van de IGJ
  • Hulp nodig bij vraagstukken die gaan over het voorkómen van coronabesmettingen, het inspelen op de tweede golf of op vraagstukken als gevolg van de coronapandemie? Deskundige coaches van Waardigheid en trots op locatie staan klaar om te helpen! Lees meer over de Corona-ondersteuning.

Geplaatst op: 20 januari 2021
Laatst gewijzigd op: 12 maart 2021