Naar hoofdinhoud Naar footer

Ga zelf het gesprek aan over levensvragen

Gepubliceerd op: 24-01-2024

In het LeerDoeDeeltraject – Het goede gesprek tijdens de levenseindereis ga je op client-, team- en organisatieniveau aan de slag met de levenseindereis, waardoor de kwaliteit daarvan verbetert. In de onderstaande leerinterventies van Van Betekenis tot het Einde stap je in het leven van een zorgprofessional.

Deze drie casussen zou je zomaar kunnen herkennen uit de praktijk in jouw zorgorganisatie. Terwijl je leest, stuur je het gesprek over levensvragen door aan te geven hoe jij zou reageren.

  • Maret is een alleenstaande moeder, die door een hersentumor niet meer beter zal worden. Begin met de leerinterventie over Maret.
  • Rosa heeft ongeneeslijke maagkanker. Over het levenseinde wordt niet gesproken. Hoe ondersteun je Bart, voor wie de mantelzorgtaken te veel dreigen te worden? Begin met de leerinterventie over Bart en Rosa.
  • Alfred is opgenomen in het verpleeghuis. Het is niet mogelijk geweest om het goede gesprek te voeren. Gevolg is een crisissituatie. Begin met de leerinterventie over Alfred.

LeerDoeDeeltraject Het goede gesprek

In april 2024 gaat een LeerDoeDeeltraject van start, met als thema Het goede gesprek – zingevingsvragen tijdens de levenseindereis. Wil je meer aandacht voor zingevingsvragen bieden? Wil je hiermee aan de slag gaan, samen met een klein aantal andere organisaties die Wlz-zorg aanbieden? Lees alles over dit LeerDoeDeeltraject. Hier vind je ook de mogelijkheid je direct aan te melden voor het traject. Eerst meer weten? Meld je aan voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten in februari en maart.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon

Soort

Casuïstiek