Samen vissen: een visuitje voor zorginstellingen

Vissen is een mooie manier om mensen mee naar buiten te nemen en in contact te brengen met de natuur. Wil jij met de bewoners van jouw zorginstelling een dagje uit? Sportvisserij Nederland maakt het met het Samen VISsen programma  mogelijk. Hun regionale federaties brengen zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat er samen een visuitje gepland kan worden.

Hoe werkt het visuitje?

Samen VISsen kiest voor korte lijntjes. Een vrijwilliger van de hengelsportvereniging spreekt in overleg met de zorginstelling af waar en wanneer jullie gaan vissen. De vrijwilligers van de vereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het visuitje.

De zorginstelling zorgt ervoor dat de deelnemers naar de waterkant worden gebracht en zorgen daarnaast voor stoelen, toilet in de buurt en eventueel wat te eten en te drinken en de zorgbegeleiding.

vrijwilliger helpt bewoner met vissen tijdens visuitje

Ervaringen van De Waadwente

Elk visuitje zorgen de vrijwilligers van hengelsportverenigingen ervoor dat de deelnemers voldaan en met positieve energie naar huis gaan. “Dit is prachtig! Onze jeugd komt helemaal terug. Vroeger als jongens wilden we ook graag vissen, maar toen mochten we niet”, vertelt meneer Brandsma, bewoner van De Waadwente.

Een visuitje aanvragen?

Wil je de bewoners van jouw zorginstelling trakteren op een lekker dagje uit en ze laten ervaren hoe heerlijk het is om te gaan vissen? Vraag kosteloos een visuitje aan.

Meer weten

Geplaatst op: 20 juni 2022
Laatst gewijzigd op: 23 juni 2022