Bied bedlegerige cliënten afleiding met de Qwiek.up

Het aanbod en gebruik van technologische toepassingen in de langdurige zorg neemt enorm toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, gekoppeld aan de ervaringen van collega-zorgorganisaties, zijn ruim 150 technologische toepassingen geïnventariseerd. Technologische toepassing #22 is de Qwiek.up van Zorggroep Solis. Bekijk het actuele overzicht van technologische toepassingen en ga zelf aan de slag op een van de onderwerpen.

Wat is de Qwiek.up en voor wie is het bedoeld?

Qwiek.up is een projector die beelden projecteert op plafond of muur. De beelden staan op een USB-stick die kant-en-klaar verkrijgbaar is. Maar familie kan ook zelf (oude) foto’s of films op een USB-stick zetten. De Qwiek.up is bedoeld voor meer passieve of bedlegerige cliënten. Een recente aanvulling op de Qwiek.up is geurbeleving.

Waarom gebruiken jullie deze zorgtechnologie?

We gebruiken de Qwiek.up als afleiding tijdens bijvoorbeeld wondverzorging. Daarnaast gebruiken we de Qwiek.up om de meer passieve of bedlegerige cliënten rust te bieden of juist te activeren.

Wat zijn de voordelen voor cliënt en medewerker?

De Qwiek.up is verrijdbaar. We kunnen de technologie dus op verschillende locaties en op verschillende manieren inzetten.

Zitten er ook nadelen aan?

Je kunt de beelden alleen projecteren op een wit plafond of witte muur. Anders zijn de beelden niet goed zichtbaar.

Hoe gebruiken jullie de Qwiek.up in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

We gebruiken de Qwiek.up dagelijks als afleiding bij onrustige of passieve cliënten.

Meer weten

Bekijk het actuele overzicht van technologische toepassingen en ga zelf aan de slag op één van de onderwerpen.

Geplaatst op: 20 juli 2020
Laatst gewijzigd op: 5 augustus 2020