Koplopernetwerk: oplossingen voor personeelstekorten in zorg en welzijn

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid. Het netwerk heeft één doel: de tekorten in de zorg aanpakken. Dit doet het netwerk door vernieuwende manieren om personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken, te verzamelen en te delen. Zorgaanbieders kunnen via het Koplopernetwerk in contact komen met de Koplopers, door deel te nemen aan regionale en landelijke bijeenkomsten of door een afspraak te maken voor een (digitaal) kopje koffie.

Het Koplopernetwerk is onderdeel van het Actie Leer Netwerk. Alle Koploperinitiatieven zijn verzameld op de website actieleernetwerk.nl. Meer weten? Download de infographic over het Koplopernetwerk (pdf).

Arbeidsmarktthema’s

De Koplopers dragen met hun initiatieven oplossingen aan op de onderstaande thema’s:

  • Arbeidsinnovatie
  • Beperken uitstroom
  • Gezond werken
  • Leven lang ontwikkelen
  • Meer uren werken
  • Werken naar talent

Elk thema heeft een aansprekende ambassadeur die de kar trekt en lerende netwerken stimuleert.

Kijk terug: Aukje Nauta op Waardigheid en trots-congres

Aukje Nauta is ambassadeur voor het Actie Leer Netwerk op het thema Beperken Uitstroom. ‘Goede werkgevers weten hun mensen vast te houden. Zij doen dit door oprechte aandacht voor hen te hebben, oog te hebben voor werksfeer en goed leiderschap en bovenal te investeren in leren, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van mensen. Een goede werkgever beseft dat mensen gelukkig zijn op het werk en nog goed presteren ook, naarmate ze meer autonomie, ontwikkelingskansen en vooral verbinding ervaren.’

Op het Waardigheid en trots-congres op 22 november 2021 was Aukje Nauta een van de deelnemers aan de talkshow. Hoe werk je met plezier? Hoe zorg je dat bewoners dat plezier ook ervaren? En hoe overwin je schaamte in je werk?

Word zelf een Koploper

In onderstaande video wordt uitgelegd wat het Koplopernetwerk biedt en ook hoe je jouw initiatief kunt aanmelden als Koploper.

Levert jouw organisatie een concrete bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten? Hebben jullie een vernieuwend arbeidsmarktinitiatief? Meld je dan aan als Koploper!

Bron: actieleernetwerk.nl

Meer weten

Ga naar het Kennisdossier Werken met plezier voor voorbeelden, tips, tools en inspiratie om het werken met plezier te bevorderen en medewerkers te behouden voor je organisatie.

Geplaatst op: 2 november 2021
Laatst gewijzigd op: 6 januari 2022