Gaby (Archipel): ‘Ik had eerder mijn hart moeten volgen’

Hoe is het om te werken in de zorg? Archipel Zorggroep maakt blogs over de trotse verhalen van medewerkers. Niet alleen juichverhalen maar eerlijke en reële verhalen over hun ervaringen in de zorg. In de maand november publiceren we elke vrijdag een blog van Archipel. Deze week de ervaringen van Gaby.  

Je zegt dat je eerder voor de zorg had moeten kiezen.

Na mijn middelbare school, eind jaren zeventig, stond ik voor de keuze: MBO-Verpleegkunde of MEAO. Ik koos voor het laatste en werd uiteindelijk Hoofd Inkoop in de metaalverwerking. Voor mijn werk heb ik veel van de wereld gezien. Heel leuk maar diep van binnen wist ik dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Na de geboorte van mijn zoon en de zorg voor mijn ouders wist ik het zeker: zorg past bij mij.

Een carrièreswitch volgde en deze keer volgde je je gevoel

Ik heb de BBL-opleiding verzorgende IG gevolgd en studeerde in hetzelfde jaar af als mijn zoon van 19. Tijdens de driejarige opleiding werkte ik op verschillende locaties, ontving een salaris en eens per twee weken zat ik in de schoolbanken. Een prima combinatie. Het was intensief maar goed te doen. Alleen die computer… Gelukkig heeft een klasgenootje met heel veel geduld mij daarmee geholpen.

Heeft het werk in de zorg gebracht wat je ervan verwachtte?

Eindelijk kan ik zeggen: DIT IS HET. Ik vind het heerlijk om te zorgen en de waardering te voelen van bewoners. Geluk zit in kleine dingen. In samen iets ondernemen en in de uitdaging om bewoners zelf te laten doen wat ze nog kunnen ook al duurt dat wat langer. Geen tijd? Soms moet je die gewoon maken.

Blogs als onderdeel van arbeidsmarktcampagne
Zorgorganisaties krijgen in toenemende mate te maken met een oplopend aantal vacatures. Hoe gaan ze daarmee om, hoe gaan ze op zoek naar nieuwe mensen? Archipel is er in geslaagd om met een langlopende campagne in beeld te komen bij nieuwe collega’s en wist zo het aantal vacatures te stabiliseren. Een kijkje in de keuken

Bron: Archipel Zorggroep

Meer weten

Geplaatst op: 9 november 2018
Laatst gewijzigd op: 30 oktober 2018