Naar hoofdinhoud Naar footer

Wlz-zorg thuis en de samenwerking met ‘de buurt’

Datum/tijd

Dinsdag 12 maart 2024 van 14.00 uur tot 16.00 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. In de keuzemodule ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met “de buurt”’ leer je over het samenkomen en verbinden van VPT in de wijk en het sociaal domein. Het leven van de mensen is daarbij leidend.

Programma keuzemodule ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met “de buurt”’

Ouderen willen graag mee blijven doen in de samenleving, ook al worden ze afhankelijker van zorg. In deze module richten we ons op zorgzame gemeenschappen, die de kracht van iedereen benutten, zowel oud als jong. We gaan in op het samenkomen en verbinden van VPT in de wijk en het sociaal domein. Wat speelt zich nog meer af in de buurt of de wijk? En hoe maak je die aansluiting samen met cliënten en naasten? Leidend daarbij is het leven van de mensen, in plaats van de zorg.

Voor wie is de module ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met “de buurt”’ bestemd?

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Deze verdiepende module is bedoeld voor organisaties die:

  • de basismodule van de Leergang Langdurende zorg zorg thuis hebben gevolgd, of
  • de Masterclass VPT in de wijk hebben gevolgd, of
  • al ervaring hebben met VPT

De module is geschikt voor bestuurders, managers extramuraal, teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, zorgverleners, welzijnsmedewerkers en stafmedewerkers van organisaties in de ouderenzorg.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: Dinsdag 12 maart 2024
  • Tijd: 14.00-16.00 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname aan de leergang is kosteloos

Aanmelden

De module ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met ‘de buurt’’ wordt ook aangeboden op maandag 27 mei 2024.

Meer weten

Locatie

Online

Deel deze pagina via: