Naar hoofdinhoud Naar footer

VPT in de wijk: een passend team formeren

Datum/tijd

Donderdag 06 juni 2024 van 14.00 uur tot 16.00 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. In de keuzemodule ‘VPT in de wijk: een passend team formeren’ zoomen we in op de samenstelling van het team en de benodigde competenties binnen VPT in de wijk.

Programma keuzemodule ‘VPT in de wijk: een passend team formeren’

In deze module leer je meer over de mogelijkheden om een passend team samen te stellen binnen VPT in de wijk. Welke medewerkers doen welke werkzaamheden? Welke functies zijn er en wat zijn de bevoegdheden die hierbij horen? Hoe neem je mensen zonder zorgachtergrond goed mee in de teams en kunnen ook vrijwilligers deel uitmaken van het team? We gaan ook kort in op wat dat betekent voor werving, opleiding en roostering.

Voor wie is de module ‘VPT in de wijk: een passend team formeren’ bestemd?

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Deze verdiepende module is bedoeld voor organisaties die:

  • de basismodule van de Leergang Langdurende zorg zorg thuis hebben gevolgd, of
  • de Masterclass VPT in de wijk hebben gevolgd, of
  • al ervaring hebben met VPT

De module is geschikt voor bestuurders, managers (extramuraal), teamleiders, HR-medewerkers, kwaliteitsmedewerkers, zorgverleners en stafmedewerkers van zorgorganisaties in de ouderenzorg.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: Donderdag 6 juni 2024
  • Tijd: 14.00-16.00 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname aan de leergang is kosteloos

Aanmelden

Meer weten

Locatie

Online

Deel deze pagina via: