Naar hoofdinhoud Naar footer

VPT bedrijfsvoering

Datum/tijd

Donderdag 18 april 2024 van 14.00 uur tot 16.30 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. In de keuzemodule ‘VPT bedrijfsvoering’ leer je over de financiële afwegingen bij VPT.

Programma keuzemodule ‘VPT bedrijfsvoering’

In deze module leer je over de financiële afwegingen bij VPT. Wat zijn de financiële gevolgen van de keuzes die je maakt bij het organiseren? Uitgangspunt is een visie van je organisatie op Wlz-zorg thuis. Vanuit die visie leg je de VPT-puzzel: wat wil de doelgroep en wat zijn de onderscheidende kenmerken van je organisatie? Daarnaast kijk je welke uitvoeringsvariant het best passend is. Op basis daarvan ga je kijken naar bijvoorbeeld de teamsamenstelling, de dagbesteding en de maaltijden. Op het organiseren zelf gaan wij niet in, dat doen we tijdens de basismodule. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de manier waarop je maaltijden kunt organiseren.

We raden aan dat deelnemers ofwel zelf de koppeling kunnen maken tussen inhoudelijke organisatorische keuzes en bijbehorende financiën, ofwel vanuit hun organisatie een koppel vormen dat elkaar hierover aanvult. Zo voer je dan samen het gesprek over keuzes die jouw organisatie maakt bij het organiseren en financieren van VPT.

Voor wie is de module ‘VPT bedrijfsvoering’ bestemd?

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Deze verdiepende module is bedoeld voor organisaties die:

  • de basismodule van de Leergang Langdurende zorg zorg thuis hebben gevolgd, of
  • de Masterclass VPT in de wijk hebben gevolgd, of
  • al ervaring hebben met VPT

De module is geschikt voor managers of projectleiders die verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van VPT. Maar ook voor teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, bestuurders, managers en stafmedewerkers van zorgorganisaties in de ouderenzorg.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: donderdag 18 april 2024
  • Tijd: 14.00-16.30
  • Locatie: Utrecht

Aanmelden

De module ‘VPT bedrijfsvoering’ wordt ook aangeboden op woensdag 12 juni 2024.

Meer weten

Locatie

Vilans

Churchilllaan 11

Utrecht

Deel deze pagina via: