Dialoogsessie: Kwaliteit van zorg, leven en ondersteuning in de toekomst. Hoe dan?

Als je het zelf al niet was, heb je het vast één van je collega’s horen zeggen. Hoe dan?! Hoe zorgen we met het tekort aan personeel voor die groeiende groep ouderen? Nu, en in de toekomst? Op dinsdag 26 september van 13.00-14.00 uur gaan we digitaal met elkaar in gesprek over kwaliteit van zorg, leven en ondersteuning in de toekomst.

In 4 dialoogsessies gaan we met elkaar in gesprek. Elke keer een ander thema dat gaat over jouw werk in de zorg. Over vandaag, en over morgen. Met de dialoogsessies hopen we het gesprek over de zorg van morgen verder aan te jagen. Zodat we nieuwe inzichten, slimme oplossingen of andere ervaringen kunnen benutten om als sector van te leren.

Om het gesprek over hoe je zelf voorbereid kunt zijn op je eigen oude dag aan te jagen, is ActiZ de campagne Praat vandaag over morgen gestart. Daarnaast loopt er een campagne waarbij de mening van de zorgmedewerker over de toekomst van de zorg centraal staat. Om écht anders te kunnen werken, is het namelijk van belang om met medewerkers te praten. Over hun zorgen en dilemma’s, over hun drijfveren en over concrete oplossingen en ideeën om het werk anders te organiseren. Dat is in de kern van de landelijke campagne Hoe dan?.

De zorg van morgen – In gesprek!

Op 26 september van 13.00-14.00 uur gaan we in gesprek over wat kwaliteit van zorg en ondersteuning betekent in de toekomst van de zorg. Wat houdt kwaliteit in als er minder handen beschikbaar zijn. Wat is echt van betekenis in het leven van jouw cliënten. Welke dilemma’s zie je ontstaan en hoe leer je daarvan? Wat vind jij zelf belangrijk voor de kwaliteit van zorg en ondersteuning in de toekomst? En wat betekent dat voor jouw werk en de ontwikkeling van jouw vak? We horen graag jouw vragen en ervaringen. Maar zijn ook nieuwsgierig naar jouw ideeën en oplossingen. 

Meld je aan!

Praat jij met ons mee over morgen? Schrijf je alvast in en zorg dat je er digitaal bij bent!

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor allerlei professionals in de zorg voor ouderen. Want samen, maken we de toekomst. Van verpleegkundigen tot verzorgenden en huishoudelijke hulpen, van beleidsadviseurs tot kwaliteitsfunctionarissen, van HR-medewerkers tot opleidingsadviseurs en ICT-managers. Natuurlijk zijn bestuurders en werkgevers ook van harte welkom om aan te haken voor een goed gesprek.

Serie dialoogsessies Over morgen

Op de volgende data vinden ook dialoogsessies plaats over andere thema’s van de zorg van morgen.

Meer weten